Daarom pleiten wij ervoor om het oorspronkelijke plan voor 7 windmolens te handhaven.
In dit plan is veel aandacht besteed aan de gevolgen voor natuur en omwonenden. Ook komt het windpark deels in lokale handen via een energiecoöperatie, zodat de omwonenden ook meeprofiteren van de opbrengst.
Belangenafwegingen
Alex heeft hierover ingesproken bij de gemeenteraad van Ermelo. Zoals altijd met grote projecten zijn er verschillende, tegenstrijdige belangen. In de belangenafweging nemen wij de belangen van omwonenden en van natuur en landschap in heel Gelderland mee.
Vanuit de urgentie om ons gebruik van fossiele brandstoffen af te bouwen, is windenergie een belangrijk deel van de oplossing. Het is begrijpelijk dat omwonenden en lokale natuur- en landschapsbeschermers hun zorgen hebben. De betrokkenheid van omwonenden en expliciete ruimte voor natuur en biodiversiteit in en rond het windpark is daarom cruciaal.
Ruimte voor plant, dier en mens
Onze inzet is daarbij een natuurinclusieve aanleg, met ruimte voor plant en dier. Daarbij zetten we ons ook in voor betrokkenheid van omwonenden en lokaal eigendom, zodat omwonenden ook meeprofiteren van de opbrengst.
Het windpark stond op de agenda van Provinciale Staten op 26 juni. We hebben onze inzichten met de Statenleden gedeeld in onze maandelijkse PS-nieuwsbrief.
Kijk ook eens bij onze achtergrondinformatie over de combinatie windenergie en natuur.