Geef om Gelderland

 
 
Geef om Gelderland

Een platform voor alle Gelderlanders die zich betrokken voelen bij hun omgeving. Je doet kennis en inspiratie op tijdens workshops, lezingen, excursies en cursussen én je ontmoet mede-Gelderlanders die zich willen inzetten voor een groene en duurzame provincie.

Gepland in 2024

Hou onze agenda in de gaten voor nieuwe activiteiten. De activiteiten kondigen we ook aan in onze nieuwsbrief. Nog niet ingeschreven voor onze nieuwsbrief? Blijf op de hoogte en meld je aan.

Eerdere bijeenkomsten

Studiemiddag over de ruimtelijke indeling van Gelderland

Op 7 juli 2023 organiseren wij een studiemiddag over de ruimtelijke indeling van Gelderland samen met de provincie Gelderland en het Planbureau voor de Leefomgeving.

Meer lezen

 

 

Fietsen langs landbouw, landschap en natuurherstel

18 april 2023

fietstochtFietsexcursie in de omgeving van rondom Zutphen langs interessante punten gerelateerd aan ons werk; landbouw, landschap en natuurherstel.

 

Online informatiebijeenkomst Gebiedsaanpak Landelijk Gebied

20 december 2022

Tijdens deze online bijeenkomst bespraken we met lidorganisaties en leden hoe wij samen een effectieve bijdrage kunnen leveren aan de gebiedsprocessen en vooral aan het resultaat ervan.

Nacht van de Veluwe

29 oktober 2022

Tijdens de landelijke Nacht van de Nacht organiseerden we een bijeenkomst speciaal voor wethouders, ambtenaren en recreatieondernemers van Veluwse gemeenten over hoe we samen de kwaliteit van duisternis in dit bijzondere natuurgebied kunnen versterken.

Toekomst van de landbouw

13 oktober 2022

Op deze tweede bijeenkomst van ’Toekomst van de landbouw’ gingen we met vier jonge boeren van het Gelders Agrarisch Jongeren Kontakt in gesprek over de toekomst van hun bedrijf. Dit dialoog tussen boeren en burgers organiseren we als initiatiefnemer en penvoerder van Platform Natuurinclusieve landbouw Gelderland.

Fietsexcursie Toekomst van de landbouw

15 juli 2022

We organiseerden een fietsexcursie naar twee agrariërs (Pieter Brouwer in Tonden en Jan Willem Breukink in Brummen) die natuurinclusief boeren. Deze fietsexcursie met 40 deelnemers was de eerste bijeenkomst rondom het thema ‘Toekomst van de landbouw’.

Excursie naar pluktuinen

17 juni 2022

We organiseerden een excursie naar drie pluktuinen in Wageningen.

Workshop social media

1 juni 2022

We organiseerden een workshop voor duurzame voedselproducenten over hoe je social media kunt inzetten.

Webinar Natuurherstelplannen voor de Veluwe

25 mei 2022

Wat houden de Natura 2000-beheerplannen voor de Veluwe in? Hoe gaan deze plannen bijdragen aan een gezondere en mooiere Veluwe? In de webinar ‘Natuurherstelplannen Veluwe’ vertelde Indra Span (Provincie Gelderland) vertelde alles over het beheerplan en was er ruimte om vragen te stellen.

Achterhoeks coulisselandschap

20 mei 2022

Ruim 20 raadsleden uit elf Achterhoekse gemeenten kwamen naar kasteel Hackfort voor een bijeenkomst van Natuurmonumenten, Stichting Landschapsbeheer Gelderland en Natuur en Milieu Gelderland over hoe de gemeenteraad het coulisselandschap, de trots van de Achterhoek, kan beschermen.

Rondleiding Smaakpark Ede

20 april 2022

Inspirerende rondleiding over het Smaakpark in Ede.

Excursie Natuurinclusieve energietransitie

1 april 2022

Wij organiseerden een excursie naar Windpark Deil en een drijvend zonneveld in de Lingepolder, twee locaties waar energie-opwekking wordt gecombineerd met natuurontwikkeling. Met 55 deelnemers was de excursie, ondanks de onverwachte kou en zelfs sneeuw, zeer geslaagd.

Webinar Recreatiezonering Veluwe

3 maart 2022

Wij organiseerden een webinar over het plan ‘Recreatiezonering op de Veluwe’. Hans van Altena, projectleider bij de provincie, gaf een toelichting voor Gelderlanders die hun mening over dit plan in de vorm van een formele zienswijze wilden geven.