Ik geef een gift

Ja, ik draag bij met een gift.

Fijn! Want bij onze inzet voor een mooi en duurzaam Gelderland kunnen we alle steun gebruiken.

Natuur en Milieu Gelderland is een ANBI-instelling, wat betekent dat je giften aftrekbaar zijn voor de belasting, en heeft het CBF-keurmerk voor goede doelen.

Er zijn verschillende mogelijkheden om te doneren.

Eenmalige gift

Periodiek schenken

Nalaten

Je belastingvoordeel hangt af van je inkomen en het soort gift dat je wilt schenken.

Eenmalige gift

Met onderstaand formulier kun je een eenmalige gift overmaken.

Wil je structureel bijdragen, dan kun je ook lid worden van onze vereniging. Dat kost maar 25 euro per jaar.

Dank je wel voor je betrokkenheid, we zijn allemaal nodig op weg naar een duurzame toekomst!

Periodiek schenken

Donaties aan geregistreerde goede doelen zoals Natuur en Milieu Gelderland zijn, onder bepaalde voorwaarden, aftrekbaar van de inkomstenbelasting. Met een schenkingsovereenkomst is je volledige schenking fiscaal aftrekbaar.

Periodiek schenken heeft veel voordelen. In de eerste plaats draag je eraan bij dat de belangen van natuur, leefomgeving en landschap structureel worden vertegenwoordigd bij politici, bedrijven en inwoners van Gelderland. Daarnaast levert een periodieke schenking je een belastingvoordeel op. Afhankelijk van je persoonlijke situatie kan dit voordeel oplopen tot maar liefst 43 procent. Eventueel kun je ook dit belastingvoordeel schenken aan Natuur en Milieu Gelderland.

Voorwaarden van de Belastingdienst

De belastingdienst stelt als voorwaarde dat je minimaal vijf jaar donateur blijft van Natuur en Milieu Gelderland. Deze schenking moet worden vastgelegd in een schriftelijke overeenkomst. Hoe hoog het belastingvoordeel is, hangt af van je persoonlijke situatie.

Je kunt hier een blanco schenkingsovereenkomst downloaden, opgesteld door de belastingdienst.

Nalaten

Veel mensen zijn gehecht aan hun omgeving. Tijdens een ommetje op een mooie zomeravond of een boswandeling op een herfstige zondag voel je: dit is thuis. De natuur en het landschap gaan deel uitmaken van je identiteit.

Veel mensen vinden het fijn om een of meerdere goede doelen in hun testament op te nemen. Wil je ook na je overlijden een bijdrage geven aan de zorg voor een mooi en duurzaam Gelderland, dan kun je overwegen om Natuur en Milieu Gelderland in je testament op te nemen.

Mocht je hierover willen doorspreken, neem dan contact op met ons kantoor, dan maken we een afspraak. We kunnen dan ook bespreken of je specifieke wensen hebt voor de besteding van de nalatenschap.

Om Natuur en Milieu Gelderland in je testament op te nemen, moet je contact opnemen met een notaris.

Op de website notaris.nl vind je alvast wat informatie.