Natuurlijke gesprekken

Natuurlijke gesprekken, een dialoog tussen boeren en burgers

Natuurlijke Gesprekken is een serie dialooggesprekken tussen boeren en inwoners die bij elkaar in de buurt wonen. Ze verkennen met elkaar hun manieren van voedselproductie en -consumptie en bespreken hoe ze dit graag zien in de toekomst. Ook kijken ze naar gezamenlijke ideeën daarover en hoe ze elkaar daarbij kunnen helpen.

Boer en belangstelling?

Met de Natuurlijke gesprekken brengen we boer en omwonenden met elkaar in contact via een open gesprek. De boer bepaalt het onderwerp. Ben je boer en heb je bijvoorbeeld plannen of ben je al bezig met natuurinclusieve maatregelen op je bedrijf, dan kan dat een mooi moment zijn om dit te delen met een groep burgers uit de omgeving. Of wil je juist een nieuw idee voorleggen of ben je op zoek naar samenwerking met mensen uit de buurt. Allemaal onderwerpen waarbij een goed (natuurlijk) gesprek tot inspiratie of nieuwe inzichten kan leiden.

Afhankelijk van de vraag/het onderwerp kiezen we de vorm van de bijeenkomst. Het kan één bijeenkomst zijn maar het kunnen ook een aantal bijeenkomsten zijn (maximaal drie). De gesprekken kunnen op de boerderij plaats vinden, of op een andere locatie.

Natuur en Milieu Gelderland biedt deze Natuurlijke Gesprekken aan als onderdeel van het Platform Natuurinclusieve Landbouw Gelderland. In samenwerking met Stichting Landschapsbeheer Gelderland en IVN Natuureducatie.

 

     

 

 

Profiel Nienke Aangenendt

Nienke Aangenendt

Projectmedewerker voedsel & landbouw