De donkere achterhoek

De donkere Achterhoek

De Berkelschippers Lochem varen al weer jaren tijdens de Nacht van de Nacht en dat gold ook voor dit jaar, 2019. We hebben drie tochten van een uur gevaren met totaal zo’ n 24 gasten. De weersvoorspelling was niet al te gunstig en dat deed een aantal mensen besluiten om van deelname af te zien. De gasten waren erg enthousiast en werden na afloop getrakteerd op een lekker kopje koffie.

Ook in Lochem was de Publiekssterrenwacht Phoenix geopend voor het publiek. Piet Bastiaansen hield een lezing over de geschiedenis van de berekeningen van de afstanden in het heelal. Daarna was er onze voorstelling in het planetarium. We hadden veertig bezoekers. Voorts vertelden twee collega’s op de Gorsselse heide aan zestig mensen over de sterrenhemel in het kader van de IVN Zutphen nachtwandeling. Twee andere collega’s stonden op de markt van Vorden met uitleg over de sterrenhemel in de nachtwandeling aldaar. Helaas was het bewolkt weer.

Volkssterrenwacht Corona Borealis te Zevenaar heeft ook een geslaagde avond gehad. Het sterrenkijken en de lezing over lichtvervuiling trokken 25 mensen. De bezoekers waren erg enthousiast, ook al waren er maar twee sterren te zien vanwege de bewolking.