Beleef de Nacht van de Nacht in Gelderland: programma bekend

Beleef de Nacht van de Nacht in Gelderland: programma bekend

Op zaterdag 28 oktober is het weer tijd voor de Nacht van de Nacht en kun je in heel Gelderland het donker beleven. Het programma is inmiddels bekend!

3 oktober 2023

De Nacht van de Nacht is dit jaar extra bijzonder: het is én volle maan, én er is een gedeeltelijke maansverduistering te zien. In Gelderland kun je bij verschillende sterrenwachten kun je de nachtelijke hemel bekijken. Verder zijn er tal van andere activiteiten voor kinderen én volwassenen: wandel bijvoorbeeld met de boswachter door de bossen van Loenen, vaar over de gitzwarte Berkel met een authentiek scheepje bij Lochem of dineer in het donker in Arnhem en Otterlo. Leer meer over het belang van duisternis voor de natuur en laat zelf het licht deze nacht uit. Bekijk het hele programma op nachtvandenacht.nl of een overzicht van het Gelderse programma hier.

Een donkere Veluwe

Vanuit Natuur en Milieu Gelderland pleiten wij voor een samenwerking van Veluwse gemeenten voor het behouden en uitbreiden van nachtelijke duisternis op de Veluwe. Over dit thema verscheen in september dit opiniestuk in het magazine Nieuwe Veluwe. Daarom organiseren we tijdens de Nacht van de Nacht een inspiratiesessie voor wethouders, beleidsmedewerkers en recreatieondernemers in deze regio: de Nacht van de Veluwe. Naast het belang van duisternis voor natuur, laten we ons deze avond inspireren voor kansen voor recreatie en toerisme waarbij donkerte als unieke kwaliteit van de Veluwe zichtbaar wordt gemaakt en benut. 

Nacht van de Nacht

De Nacht van de Nacht is een landelijke campagne tegen lichtvervuiling en voor meer donkerte en wordt jaarlijks georganiseerd door de landelijke Natuur en Milieu Federaties. Tijdens deze nacht doen zoveel mogelijk mensen, gemeenten en bedrijven het licht uit en kun je met activiteiten in heel Nederland het donker beleven. In Gelderland doven de lichten in o.a. Harderwijk en Nijmegen. Kijk voor meer informatie op nachtvandenacht.nl