Nacht van de Veluwe

Nacht van de Veluwe

28 oktober 2023 - 28 oktober 2023
19:00 - 21:30

  • Organisatie: Natuur en Milieu Gelderland & HISWA-RECRON
  • Inschrijven bij: Nienke Aangenendt

Nacht van de Veluwe

Natuurcentrum Veluwe, Groot Ginkelseweg, Ede, Netherlands

Een inspirerende bijeenkomst voor bestuurders, beleidsmakers en recreatieondernemers over het belang van duisternis voor natuur, mens en kansen voor een donkere (natuur)beleving als unieke kwaliteit van de Veluwe.

 

Wat als de Veluwe dé plek wordt waar je het donker weer kunt ervaren? Waar dieren en planten ’s nachts vrij spel hebben en je als mens de sterren weer kunt zien? Welke kansen liggen er voor regiomarketing, toerisme en recreatieondernemers? En welke rol kunnen gemeenten hierin spelen? En hoe vinden we de balans tussen natuur en (donkerte)toerisme? Inhoudelijke gastsprekers nemen je deze avond mee in het verhaal van het donker, daarnaast is er tijd om met elkaar in gesprek te gaan over kansen in de regio.

Gastsprekers:

  • Thijmen van Heerde, ecoloog, o.a. projectmedewerker ARK Natuurontwikkeling en presentator BuitenGewoon (Omroep Gelderland), vertelt over het belang van donkerte voor natuur en neemt ons mee in het donker.
  • René Rutte spreekt over de kansen en uitdagingen van duurzaam donkerte-toerisme vanuit zijn rol als programmamanager Donkerte van de Wadden.
  • Remco de Haan van ingenieursbureau CLAFIS inspireert met voorbeelden van projecten rondom duurzame verlichting in stad en landelijk gebied.

De locatie is Natuurcentrum Veluwe. Aanmelden kan hier.
Deze bijeenkomst organiseren wij in samenwerking met HISWA-RECRON.

Nacht van de Nacht

Diezelfde avond vindt de landelijke Nacht van de Nacht plaats. Honderden organisaties en gemeenten in Nederland doen deze nacht het licht uit en organiseren activiteiten rondom het belang van duisternis en laten je de nacht op een nieuwe manier ervaren. Meer informatie op nachtvandenacht.nl

Profiel Nienke Aangenendt

Nienke Aangenendt

Projectmedewerker voedsel & landbouw