Gezocht: lokale voedselinitiatieven die meedoen met het Lange Weekend van de Korte Keten

Doe mee met het Lange Weekend van de Korte Keten

In het Pinksterweekend van 17-20 mei 2024 organiseert Natuur en Milieu Gelderland voor de tweede keer het Lange Weekend van de Korte Keten: hét weekend waarin we inwoners van Gelderland uitnodigen de boer op te gaan en een kijkje te nemen bij lokale duurzame voedselinitiatieven in de buurt. Word jij met jouw bedrijf één van de locaties?

We organiseren dit weekend om de consument te laten zien dat lokaal voedsel lekker en duurzaam kan zijn, en de moeite waard een stukje voor om te fietsen. Voor jou een kans om je bedrijf te tonen en te laten zien hoe jij bijdraagt aan een duurzame wereld. Bijvoorbeeld omdat je natuurinclusief of biologisch werkt, de biodiversiteit versterkt, of samenwerkt met mensen uit de omgeving. Deelnemers zijn o.a. boeren, boerderijwinkels, zelfpluktuinen, voedselbossen, streekbakkers, restaurants en tuincafé’s.

Uit Vlaams onderzoek blijkt dat mensen die aan het begin van het zomerseizoen met een goede gewoonte (bijv. bezoek aan de boerderijwinkel) beginnen, dat vaker volhouden in de zomermaanden. Doe jij (weer) mee?

Hoe kun je meedoen?
Je kunt als bedrijf meedoen door je deuren te openen voor bezoekers en/of een of meerdere activiteiten te organiseren. Bijvoorbeeld een rondleiding op het erf, een lezing, een workshop, een proeverij, een speurtocht, een kijkje in de keuken/achter de schermen, een boerenmarkt of een meewerkmiddag.

Hoe wordt het Lange Weekend van de Korte Keten onder de aandacht gebracht?
Wij organiseren dit voor de aangesloten ondernemers van GoodFoodClub (Gelderland) en andere duurzame voedselinitiatieven in de provincie. Om het weekend onder de aandacht te brengen, zetten we in op lokale pers, social media campagne en het benaderen van onze achterban/netwerk en dat van de deelnemers. Er zijn net als vorig jaar vier fietsroutes in Gelderland langs enkele initiatieven.

Wat kun jij doen?
Van ons ontvang je beeldmateriaal en logo’s die je kunt delen via jouw nieuwsbrief, sociale media en een poster die je kunt gebruiken om het weekend aan te kondigen op jouw locatie.

Aanmelden
Meld je bedrijf en activiteit hier aan. Deelname is mogelijk voor alle ondernemers die lokaal voedsel verkopen en natuurinclusief werken. We richten ons met name op partijen die (vergelijkbaar met) biologisch werken of hier stappen toe zetten. Verder zijn er geen kosten of voorwaarden verbonden aan deelname.

Vragen?

Profiel Nienke Aangenendt

Nienke Aangenendt

Projectmedewerker voedsel & landbouw