Energieboswachters ontvangen hun certificaat

7 juli 2022

Energieboswachters ontvangen hun certificaat

Op woensdag 6 juli 2022 vond de laatste avond van de training Energieboswachters plaats. Met een gezellige maaltijd, lekkere taart en uiteraard een uitreiking van de certificaten was het een gezellige bijeenkomst. Onze medewerker Alex de Meijer blikt terug:

Onder de indruk

“We kijken terug op een geslaagde slotavond van de training Energieboswachters, gisteren in bezoekerscentrum ‘de Mussenhut’ van Windpark Nijmegen-Betuwe. Alle vier de deelnemersgroepjes hadden een powerpoint-presentatie voorbereid. We zijn onder de indruk van de mooie ontwerp-ideeën voor natuurinclusieve zonneparken! Dia, Nando en ik (Alex) zijn blij dat het eten goed smaakte, en ook de taarten van Trash’ure gingen grif naar binnen. Leuk dat we ook nog wat informatie konden delen over ons coöperatieve windpark.”

Goedgekozen locaties met een plús voor de natuur

In totaal 22 deelnemers – lokale natuurbeschermers, leden van energiecoöperaties, ‘groene’ burgers en 2 ambtenaren – ontvingen gisteren, of later per post, hun Energieboswachter-certificaat voor de succesvolle afronding van de training. En nee, daar zat helaas geen boswachters-uniform bij. Maar we hopen dat zij in de toekomst willen opkomen voor wind- en zonneparken op goed gekozen locaties, met een plús voor de natuur.

We blijven de komende tijd in contact met de deelnemers. Bijvoorbeeld voor extra handreikingen en een excursie naar enkele interessante wind- of zonneparken.”

Doe ook mee

Meer weten over natuurinclusieve energietransitie? Kijk dan op natuurenmilieugelderland.nl/niet. Wil je op de hoogte blijven van alle trainingen en bijeenkomsten die Natuur en Milieu Gelderland organiseert? Houd dan onze agenda in de gaten of schrijf in voor onze nieuwsbrief.

Tags:
Profiel Alex de Meijer

Alex de Meijer

Participatie, energie en water