Samen voor een mooi en duurzaam Gelderland

Skip navigation MENU

Energieboswachters ontvangen hun certificaat

Geplaatst op 07-07-2022 in Nieuws.

Op woensdag 6 juli 2022 vond de laatste avond van de training Energieboswachters plaats. Met een gezellige maaltijd, lekkere taart en uiteraard een uitreiking van de certificaten was het een gezellige bijeenkomst. Onze medewerker Alex de Meijer blikt terug:

Onder de indruk

“We kijken terug op een geslaagde slotavond van de training Energieboswachters, gisteren in bezoekerscentrum ‘de Mussenhut’ van Windpark Nijmegen-Betuwe. Alle vier de deelnemersgroepjes hadden een powerpoint-presentatie voorbereid. We zijn onder de indruk van de mooie ontwerp-ideeën voor natuurinclusieve zonneparken! Dia, Nando en ik (Alex) zijn blij dat het eten goed smaakte, en ook de taarten van Trash’ure gingen grif naar binnen. Leuk dat we ook nog wat informatie konden delen over ons coöperatieve windpark.”

Goed gekozen locaties met een plús voor de natuur

In totaal 22 deelnemers – lokale natuurbeschermers, leden van energiecoöperaties, ‘groene’ burgers en 2 ambtenaren – ontvingen gisteren, of later per post, hun Energieboswachter-certificaat voor de succesvolle afronding van de training. En nee, daar zat helaas geen boswachters-uniform bij. Maar we hopen dat zij in de toekomst willen opkomen voor wind- en zonneparken op goed gekozen locaties, met een plús voor de natuur.

We blijven de komende tijd in contact met de deelnemers. Bijvoorbeeld voor extra handreikingen en een excursie naar enkele interessante wind- of zonneparken.”

Omroep Gelderland besteedde in een nieuwsitem en een interview aandacht aan de kersverse energieboswachters:

Doe ook mee

Meer weten over natuurinclusieve energietransitie? Kijk dan op natuurenmilieugelderland.nl/niet. Wil je op de hoogte blijven van alle trainingen en bijeenkomsten die Natuur en Milieu Gelderland organiseert? Houd dan onze agenda in de gaten of schrijf in voor onze nieuwsbrief.

Alex de Meijer on EmailAlex de Meijer on Linkedin
Alex de Meijer
Alex de Meijer
Participatie, energie en water
Alex is onze specialist op het gebied van duurzame energie en water. Hij zet zich in voor wind- en zonneprojecten met een zo groot mogelijke inbreng van de lokale gemeenschap. Meer weten? a.de.meijer@natuurenmilieugelderland.nl, 06 4882 0433.