Documentatie Werksessie Omgevingswet voor lidorganisaties

18 maart 2024

Documentatie Werksessie Omgevingswet voor lidorganisaties

De Omgevingswet is na vier jaar uitstellen dan toch ingevoerd per 1 januari 2024. Op 16 februari 2024 hebben we een geslaagde en drukbezochte werksessie voor onze lidorganisaties gehad over dit onderwerp. Daan Hollemans (Open Universiteit) heeft ons meegenomen in de opbouw van de wet, wat er verandert en wat hetzelfde blijft. Speciale aandacht was er voor het onderwerp participatie.

Van deze werksessie is documentatie beschikbaar voor iedereen. Deze bevat een introductie over de Omgevingswet en de dia’s en notities die Daan heeft gebruikt voor zijn verhaal.

Download de documentatie

 

Disclaimer: de documentatie is zo zorgvuldig mogelijk samengesteld maar desondanks is het mogelijk dat informatie verouderd of niet juist is. In het bestand staan de bronnen vermeld. De overheid heeft informatie over de Omgevingswet online gezet op het Informatiepunt Leefomgeving. Deze site is zeer omvangrijk en diepgaand. Het verdient aanbeveling in elk geval kennis te nemen van de introductiepagina’s (iplo.nl/regelgeving/). Via de site aandeslagmetdeOmgevingswet.nl is ook veel praktische informatie beschikbaar.

Het eerdere bericht over de werksessie met foto’s is hier te lezen.

 

Profiel Maarten Witberg

Maarten Witberg

Ruimte en gebiedsontwikkeling