Veelgestelde vragen over het planten van bomen

Veelgestelde vragen over het planten van bomen

WELKE SOORTEN KAN IK HET BESTE AANPLANTEN?
Welke soort of soorten geschikt zijn, hangt heel erg af van de locatie: welke bomen passen in het landschap, hoeveel ruimte is er voor de bomen om uit te groeien, op welke grondsoort komen de bomen te staan? Het uitzoeken van de juiste soorten is dus maatwerk. Wij willen dat de beste boom op de beste plek komt en adviseren graag over soortkeuze. Op de website van onze partner in dit project, Stichting Landschapsbeheer Gelderland, staat veel informatie over deze soortkeuze. Heb je hier een meer specifieke vraag over dan kan je ook een mailtje naar Sander Nijhuis sturen.

 

JULLIE ADVISEREN OM BIOLOGISCH EN INHEEMS PLANTGOED TE GEBRUIKEN, WAAROM?
Inheemse planten, soorten die van nature in Nederland voorkomen, zijn doorgaans aantrekkelijker voor allerlei diersoorten. Door biologisch plantgoed te gebruiken, voorkomen we dat er (resten van) schadelijke bestrijdingsmiddelen op de bomen zitten. In het buitengebied dragen streekeigen soorten ook bij aan het herstel van cultuurhistorisch landschap.

 

HOE KOM IK AAN BIOLOGISCH EN INHEEMS PLANTGOED?
Dit kun je aan je lokale hovenier of tuincentrum vragen. Die hebben niet altijd biologische planten, maar kunnen ze vaak wel bestellen. Zo steun je ook lokale bedrijven. Daarnaast zijn enkele kwekerijen voor biologische (fruitbomen) in Gelderland, zoals Dependens in Bennekom en De Sterappel in Varik.