Afscheid voorzitter Dirk van Uitert, welkom Margreet van Gastel

Voorzitterswissel: afscheid Dirk van Uitert, welkom Margreet van Gastel

Tijdens de Algemene Ledenvergadering op 18 april 2023 heeft Dirk van Uitert na 5,5 jaar afscheid genomen als voorzitter. Margreet van Gastel en Hilde Engels zijn benoemd tot bestuurslid, met Margreet als de beoogd nieuwe voorzitter.

19 april 2023

Een hartelijk afscheidswoord door Petra

Dirk was sinds 2015 bestuurslid van – toen nog – de Gelderse Natuur en Milieu Federatie. In november 2017 volgde hij Jan Paul van Soest op als voorzitter. Petra Souwerbren memoreerde in haar afscheidswoorden de schat van ervaring die hij destijds meebracht als bestuurder en Statenlid. De vereniging heeft daar veel profijt van gehad.

Petra benoemde ook Dirk zijn warme betrokkenheid. “We hadden mooie gesprekken met politiek, externe partners en leden over missie, onze rol en de thema’s waarop we impact willen maken voor een mooi en duurzaam Gelderland. Samen maakten we een wervende meerjarenstrategie. Onder jouw voorzitterschap hebben we flinke stappen gemaakt naar een professionele, moderne organisatie”, concludeerde zij.

Altijd op zoek naar samenwerking

Bij zijn aantreden in 2017 zei Dirk: “Ik ben van nature wat activistisch van aard, wel echter met de aantekening dat ik altijd de samenwerking zoek. Ik kijk altijd naar kansen en mogelijkheden om zaken voor elkaar te krijgen.” Daar bleek geen woord van gelogen!

Dirk kreeg bij zijn afscheid een pakket met Gelders gebrouwen biertjes en een persoonlijk fotoboek vol herinneringen en fietsroutes. De foto bovenaan deze pagina is van het pontje bij Driel, dat Dirk ook na aan het hart ligt.

Nieuwe bestuursleden Margreet en Hilde

De Algemene Ledenvergadering benoemde Margreet van Gastel en Hilde Engels als nieuwe bestuursleden, waarbij Margreet de beoogd nieuwe voorzitter is.

Margreet van Gastel

Hilde Engels

Margreet is een zeer ervaren bestuurder van non-profitorganisaties. Veel van die organisaties zijn actief in sectoren gerelateerd aan ons werkveld, zoals energie, warmte, circulaire economie en duurzaam ondernemen. Dirk, eveneens een ras-bestuurder, heeft Margreet al vaker als opvolger geworven. “Het is je opnieuw gelukt, Dirk”, lachte Margreet.

Met Hilde is ook Rivierenland / de Betuwe weer in ons bestuur vertegenwoordigd. Ze heeft een achtergrond in duurzame businessmodellen, met name op het gebied van voedsel, en is medeoprichter van onze lidorganisatie De Coöperatieve Betuwse Fruitmotor. 

Welkom, Margreet en Hilde!

Aantredende en scheidende voorzitter