Succes in Hattem: bestemmingsplan afgewezen

Bestemmingsplan Veenwal afgewezen

Een ecologische verbindingszone kwam in gevaar door een klein bestemmingsplan. Mede door de ingediende zienswijzen van Vereniging Landschap en Milieu Hattem en onszelf is het plan voor de Veenwal in Hattem nu afgewezen door de gemeenteraad.

9 april 2024

Het plan betreft zes woningen in een ecologische verbindingszone, op een locatie waar nu een verouderd bedrijfspand staat. De manier waarop het plan was opgesteld zou ertoe leiden dat de ecologische verbinding niet langer kan functioneren.

De vereniging Landschap en Milieu Hattem, één van onze lidorganisaties, en wijzelf hebben zienswijzen ingediend waarin we onder andere dat aan de orde stelden. Uit de discussie in de raadsvergadering maken we op dat onze argumenten zeker hebben bijgedragen aan het afwijzen van dit plan.

De bril van de das

Het gemeentebestuur moet nu met een ander plan komen. Dat er woningen komen, staat wel vast, maar we zullen ook naar dat nieuwe plan kijken door de bril van de das, die zich óók in het gebied moet thuis voelen, net als allerlei andere dieren.

foto: Google Streetview