Het lange weekend van de korte keten

Nieuw: het lange weekend van de korte keten

Het weekend van hemelvaart staat in het teken van eten uit je eigen omgeving. Duurzame land- en tuinbouwbedrijven in heel Gelderland organiseren activiteiten zoals een rondleiding of een workshop.

Ontdek leuke adresjes van lokale voedselproducenten

Veel mensen willen best vaker lokale producten kopen, maar weten niet zo goed welke lokale en duurzame producten je in je eigen omgeving kunt vinden. Trek er daarom op uit en ontdek deze leuke adresjes tijdens het lange weekend van de korte keten.

Activiteiten

In Gelderland bieden ruim dertig duurzame bedrijven een activiteit aan in het hemelvaartsweekend. Op www.goodfoodclub.nu/agenda vind je activiteiten bij boerderijverkooppunten, voedselbossen en stalletjes bij jou in de buurt, of op je vakantieadres (filter op Gelderland in de rechterkolom).

Van land naar hand

In een korte voedselketen zit maximaal één tussenhandelaar tussen boer en consument. Dat scheelt enorm veel transportkilometers en daarmee luchtvervuiling. Ook ontvangen boeren een eerlijke prijs voor hun producten, omdat er minder bij tussenhandelaren zoals de groothandel en de supermarkt terecht komt.

Duurzame boeren dragen positief bij aan een afwisselend landschap en gezonde biodiversiteit, en consumenten kunnen kiezen uit een gevarieerd aanbod van gezonde en verse producten die rechtstreeks bij de producent te koop zijn. En hoe leuk is het om te weten waar je eten vandaan komt en wie daar zo hard voor werkt!

Internationale dag

Het lange weekend van de korte keten gaat vooraf aan de internationale dag van de biodiversiteit, op maandag 22 mei. Biodiversiteit staat onder druk. Natuurinclusieve landbouw speelt een belangrijke rol bij het versterken van biodiversiteit, het landschap, gezond grondwater en bodemleven. Kom dus vooral langs tijdens het lange weekend van de korte keten!

Bekijk activiteiten (in de rechterkolom kun je filteren op provincie).