Groen verkiezingsdebat voor Europa

30 mei 2024

Het groene verkiezingsdebat voor Europa

Via welke partij kun je op 6 juni een groene stem uitbrengen voor Europa? Het groene verkiezingsdebat gaat je helpen. Live bij te wonen in Den Haag of te volgen via een livestream.

Onder leiding van meesterinterviewer Frénk van der Linden kruisen zes Europese kandidaten de degens. Op wat voor continent willen we leven? Hoe maken we het klimaatbeleid rechtvaardig voor de huidige samenleving en voor toekomstige generaties? Hoe brengen we voedselzekerheid en biodiversiteit in balans? Kiezen we voor windmolens, kerncentrales of allebei?

Het debat is op 4 juni om 17.30 uur in Den Haag, maar is ook per livestream te volgen via https://youtube.com/live/N_EAuOqKoJ4

De deelnemers aan het debat zijn:

  • Jeannette Baljeu (VVD)
  • Bas Eickhout (GroenLinks-PvdA)
  • Gerben-Jan Gerbrandy (D66)
  • Anja Haga (ChristenUnie)
  • Anja Hazekamp (PvdD)
  • Harold Hooglander (SGP)

Wees erbij

Waar: Huis van Europa, Korte Vijverberg 5/6, 2513 AB Den Haag

Wanneer: dinsdag 4 juni, 17:30–19:00 uur, inloop vanaf 17:00 uur

Toegang is gratis. Inclusief voorafgaand koffie of thee en na afloop een drankje.

Let op: Voor toegang tot het Huis van Europa is een ID vereist.

Aanmelden via Eventbrite

logo's groene organisaties Nederland

Het debat over natuur, klimaat, landbouw en energie wordt georganiseerd door Greenpeace NL, IVN Natuureducatie, IUCN NL, Jonge Klimaatbeweging, LandschappenNL, Milieudefensie, Naturalis Biodiversity Center, Natuur & Milieu, Natuurmonumenten, Natuur en Milieufederaties, Stichting de Noordzee, SoortenNL, Vogelbescherming NL, Waddenvereniging en WWF-NL.