Samen voor een mooi en duurzaam Gelderland

Skip navigation MENU

Eke blikt terug op de pluktuinexcursie

Geplaatst op 23-06-2022 in Nieuws.

Vorige week vrijdag, 17 juni, organiseerden we een pluiktuinexcursie naar drie pluktuinen in Wageningen. Onze collega Eke Kuiper blikt terug op een mooie ochtend.

“Ik heb erg genoten van de excursie en alle enthousiaste deelnemers. Om te beginnen hadden we natuurlijk heerlijk zonnig weer, en dan is een wandeling over de Wageningse Eng al geen straf. De drie pluktuinen waren heel verschillend, variërend van een akker vol biologische groenten bij de ‘Nieuwe Ronde’ tot de bloemenweelde van ‘Bloemrijk’ en de ‘Bosrand’.

Het leukste vond ik hoe betrokken de groep was

Iedere tuinder had zijn of haar eigen verhaal en motivatie om een lokaal en duurzaam alternatief te bieden voor kopen in de supermarkt. Het leukste van de excursie vond ik hoe betrokken de groep was. Er werden veel inhoudelijke vragen gesteld en dit hielp de tuinders goed om ons van allerlei informatie te voorzien. Zo hebben we samen denk ik veel geleerd, bijvoorbeeld over hoe je om kunt gaan met watertekort tijdens droge zomers of hoe slakken, luizen en ander ongedierte te bedwingen op een biologische tuin.”

Kijk voor het volledige fotoverslag op onze Facebookpagina.

Eline Ross
Eline Ross