Bevrijdingsconcert Landerij Esveld

Bevrijdingsconcert Landerij Esveld in Terschuur

Natuur- en muziekliefhebbers opgelet! Op 5 mei werken het Esveld Ensemble en Natuur en Milieu Gelderland samen voor een uniek concert.

10 april 2024

Op zondagmiddag 5 mei aanstaande vindt een uniek concert plaats op landerij Esveld in Terschuur: een samenwerking tussen Natuur en Milieu Gelderland en het Esveld Ensemble.

Natuur en muziek

Verborgen in het prachtige mozaïeklandschap van de Gelderse Vallei ligt Landerij Esveld. Tussen weilanden, beken en akkers is deze oase van cultuur en
natuur een rustpunt in een alsmaar veranderende omgeving.

Sinds enkele jaren is violiste Charlotte Bon eigenaar van de landerij. Haar missie is het delen van deze mooie locatie met anderen. Dit doet zij onder meer door
het organiseren van culturele evenementen.

Bevriend componist/pianist Edwin Schimscheimer raakte geïnspireerd door de locatie en de omgeving. Hij componeerde “De Esveld Suite” – een muzikale wandeling door het gebied – en richtte het Esveld Ensemble op.

Landschap in de Gelderse Vallei

Landerij Esveld ligt in een gebied met een bijzondere en lange historie. Het karakter van het landschap in de Gelderse Vallei staat nogal onder druk, en de
Natuur- en Milieufederatie Gelderland is één van de organisaties die initiatieven ontplooit om de landschappelijke waarden van het gebied in stand te houden of terug te brengen.

Onze collega Maarten Witberg zal een korte toelichting geven op het landschap; hoe het was, hoe het nu is en hoe het weer zou kunnen worden.
Het Esveld Ensemble zal daarna de Esveld Suite ten gehore brengen.

Informatie

Datum: 5 mei 2024
Aanvang: 15 uur
Locatie:
Herman Gordijnzaal, Landerij Esveld, Dronkelaarsweg 13, Terschuur
Kosten: 16 euro pp
Kaartverkoop: www.landerijesveld.nl
Meer informatie: esveldensemble@icloud.com

Profiel Maarten Witberg

Maarten Witberg

Ruimte en gebiedsontwikkeling