Nacht van de Nacht

Nacht van de Nacht

Samen genieten van het donker. Tijdens een excursie op zoek naar uilen, bijvoorbeeld. Of door te wandelen door de toppen van de bomen van een donker bos. Of het (unieke) donker in de stad te ervaren.

Met de Nacht van de Nacht vragen wij aandacht voor het behoud van duisternis, door mensen te laten genieten van de nacht. Op de laatste zaterdag van oktober organiseren we samen met vele vrijwilligers allerlei kleinschalige belevingsactiviteiten om de schoonheid van de nacht te ervaren en te wijzen op het belang van donkere nachten. Daarnaast komen wij op voor het behoud van de donkere plekken in Nederland en gaan we de strijd aan met lichthinder.

Zet alvast in je agenda: In de nacht van zaterdag 29 oktober 2021 vindt de 18e Nacht van de Nacht plaats.

 

Doet u als gemeente ook mee met de Nacht van de Nacht?

Voor gemeenten zijn er veel technische mogelijkheden om openbare verlichting structureel zo aan te passen dat er minder lichthinder optreedt. Ook kunt u laten zien dat u het belangrijk vindt om lichthinder tegen te gaan. Dooft u tijdens de Nacht van de Nacht ook de verlichting van openbare gebouwen? Of organiseert u een duistere activiteit in uw gemeente om aandacht te vragen voor de schoonheid van de Nacht?

Vergeet dan vooral niet het ook bij ons te melden!

Save the date: 29 oktober 2022

 

Andre Kuipers

Daan Roosgaarde