Samen voor een mooi en duurzaam Gelderland

Skip navigation MENU

Helpdesk

Hulp nodig? Raadpleeg de Helpdesk!

De Helpdesk helpt ook bij bomenkap

Maak je je zorgen over uitbreidingen van bedrijventerreinen, campings en recreatie in natuurgebieden? Over wijzigingen in bestemmingsplannen of over gebrekkige milieuhandhaving? Zie je bomen gekapt worden zonder dat de reden duidelijk is of dat er herplant gaat plaatsvinden? Of heb je last van geluid, stank of stof van fabrieken in de buurt? Laat het ons weten!

Voor inwoners van Gelderland die tegen dergelijke problemen aanlopen is er de Natuur en Milieu Gelderland Helpdesk. Want samen kunnen we meer dan alleen. Stel hieronder je vraag en dan gaan wij er zo snel mogelijk mee aan de slag.

Hou jezelf op de hoogte!

Onze Helpdesk kan je helpen wanneer iets al speelt. Maar om tijdig te weten wat er gaat spelen, is het raadzaam de bekendmakingen van gemeenten en provincie in de gaten te houden. Dat kan via de lokale huis-aan-huiskrant en de website van je gemeente, maar ook via andere digitale bronnen. Overheden zijn verplicht om hun nieuwe ruimtelijke plannen via internet ter beschikking te stellen. Op de website nieuweplannen.nl kun je je gratis abonneren op nieuws uit je eigen en andere gemeenten. We raden het je aan, want dan hoef je niet steeds zelf te zoeken, maar krijg je automatisch een melding via de mail binnen.

Wil je ook op de hoogte zijn van de plannen vanuit de provincie? Dat kan op officielebekendmakingen.nl Voer de stadsnaam in waarover je updates wilt krijgen. Kies voor ‘provinciaal blad’ en je krijgt de plannen van de provincie waarin jouw stad genoemd wordt. Ook op deze updates kun je een abonnement nemen zodat u deze in uw mail krijgt.

nieuweplannen.nl
officielebekendmakingen.nl

Informatiebladen

Voor een aantal onderwerpen hebben we tips en concrete maatregelen op een rij gezet in handige documenten. Je kunt ze hier downloaden.

  1. Bomenkap – Tips voor inwoners en lokale groepen
  2. Bescherming van bomen en andere landschapselementen, voor gemeenten
  3. Handreiking zonnevelden, aanbevelingen voor overheidsbeleid
  4. Hout is grondstof, geen brandstof
  5. Hoogwaardige inzet van houtige biomassa
  6. Plussenbeleid in de gemeente, voor inwoners en lokale groepen
  7. Vliegen boven de Veluwe
  8. We vliegen de bocht uit, visie op de luchtvaart