Kom vogels spotten op Doornik Natuurakkers

Kom vogels spotten op Doornik Natuurakkers

3 juni 2023
10 uur - 12 uur

Stichting Doornik Natuurakkers combineert biologisch-dynamisch boeren met vogelbescherming. Toen wij in 2010 onze eerste 15 hectares akkerland gingen inzaaien, was het ons in de eerste plaats om de akkervogels te doen. Boeren is voor ons samenwerken met de natuur. De akkers met kruidenrijke randen liggen er prachtig bij en de heggen zijn een verrijking voor het landschap. Door natuurinclusieve landbouw te bedrijven telden we op en rond onze akkers en velden 65 soorten broedvogels, waarvan er 16 op de rode lijst staan. Ga mee op excursie en kom erachter welke vogels er allemaal te zien zijn op onze akkers!

Excursieleiding: Louis Dolmans (Stichting Doornik Natuurakkers)
Max. aantal deelnemers: 8
Natuurkennis: Beginner
Leeftijdscategorie:  Volwassenen en kinderen
Bijzonderheden: Waterdichte schoenen bij nat weer

Terug naar agenda

Kom vogels spotten op Doornik Natuurakkers

De Park 10, Elst, Netherlands

De Gelderse Natuurmakersdagen

Deze excursie is onderdeel van de Gelderse Natuurmakersdagen op 2 en 3 juni, georganiseerd door de provincie Gelderland. Tijdens deze twee dagen laten natuurvrijwilligers zien waar zij aan werken en wat het oplevert voor de natuur. Vanuit Natuur en Milieu Gelderland doet onze partner in het Platform Natuurinclusieve landbouw Gelderland Louis Dolmans met de stichting Doornik Natuurakkers mee.

In Gelderland werken ruim 20.000 natuurvrijwilligers aan natuur en landschap. Zij leveren een belangrijke bijdrage aan het beheer van natuurgebieden, de aanleg van bomen en struiken in het landelijk gebied, monitoringswerk en zijn de onmisbare kracht achter vele vergroeningsinitiatieven in steden. Natuurvrijwilligerswerk is daarmee van grote waarde voor het herstel van de biodiversiteit, het behoud van historische cultuurlandschappen en onze natuurgebieden. De Gelderse Natuurmakersdagen staan dan ook in het teken van natuurvrijwilligers: wat doen zij zoal en hoe draagt dit bij aan biodiversiteitsherstel?

Je vindt hier een overzicht van alle excursies op 2 en 3 juni.