Buitenwerkdag hoogstamfruitbomen snoeien

Buitenwerkdag hoogstamfruitbomen snoeien

29 maart 2024
13:00 - 15:30

Buitenwerkdag hoogstamfruitbomen snoeien

Horssen, Netherlands

Help mee hoogstamfruitbomen snoeien

Werkmiddag bij melkveehouderij in Horssen op vrijdag 29 maart

Op vrijdag 29 maart organiseert Stichting Landschapsbeheer Gelderland (SLG) een snoeimiddag in de hoogstamboomgaard bij de melkveehouderij van de familie Uijttewaal in Horssen. Samen met vrijwilligers gaan ze hoogstamfruitbomen snoeien. Ervaring is niet nodig. Na een korte uitleg door de adviseur van SLG, gaan deelnemers aan de slag. Voor gereedschap wordt gezorgd. De werkdag duurt van 13.00 tot 15.30 uur. We beginnen met koffie/thee. Aanmelden voor de werkdag kan via slgelderland.nl

“Samen werken in de buitenlucht is gezellig”

Antoinette en Simone Uijttewaal, van het melkveebedrijf in Horssen, gaan meer bomen integreren in hun bedrijfsvoering. SLG heeft hiervoor een bedrijfsplan gemaakt. Om dit te starten willen ze de aanplant en het onderhoud van een wilgenrij op hun weiland aanpakken met een vaste groep vrijwilligers. “Het landschap divers maken is leuker als je het samen kan doen! Het werk in de buitenlucht met een groep mensen is gezellig, en we zorgen altijd voor een soepje of kopje koffie na het harde werk,” aldus Antoinette. Het gaat met name om landschapsonderhoud zoals het snoeien van de wilgen, fruitbomen en heggen, aanleggen van takkenrillen.

Buitenwerkdagen voor bewoners in de omgeving van Horssen

In januari heeft een groep vrijwilligers knotwilgen geplant, speciaal voor de koeien van de familie Uijttewaal. De koeien eten hiervan omdat er een soort aspirine inzit. Vrijdag 29 maart is de tweede buitenwerkdag waarvoor Antoinette en Simone bewoners uit de buurt uitnodigen. Het worden gezellige dagen waar iedereen elkaar leert kennen én wat leert over landbouw, landschap en natuur. Het doel is uiteindelijk om een groepje vrijwilligers bij elkaar te krijgen dat eens in de zoveel tijd mee wil komen helpen op de boerderij.

Meer info en aanmelden

Aanmelden voor de werkdag kan via de website van SLG.

Dit is een activiteit van het Platform Natuurinclusieve Landbouw Gelderland en wordt mogelijk gemaakt door Provincie Gelderland.