Marieke Gorkink

Ontmoet Marieke Gorkink

Bij Natuur en Milieu Gelderland ben ik verantwoordelijk voor de thema’s duurzaam voedsel: meer plantaardige eiwitten (in plaats van dierlijke), minder voedselverspilling en meer voedsel van dichtbij. Ieder dorp een eigen boerderij of tuinderij! Dat zou toch mooi zijn? Projecten waar we al mooie stappen zetten en waar ik trots op ben zijn Gelderland van Morgen en de Good Food Club.

Daarnaast werk ik aan de kwaliteit van onze lucht. Wist je dat geen enkele plek in Gelderland voldoet aan de WHO-adviesnormen? Bij voorkeur werk ik samen met gemeenten om daar verbetering in aan te brengen. Bijvoorbeeld door de overlast van houtrook aan te pakken, een burgermeetnet op te zetten of het gebruik van duurzame mobiliteit te bevorderen.

Ook privé ben ik graag in de natuur. Onze tuin staat vooral ten dienste van vogels, vlinders en insecten. En natuurlijk hebben we er een moestuin. Ik blog er af en toe over op www.mariekegorkink.com. In de vakanties maken we graag mooie bergwandelingen. Zo op hoogte, los van alle dagelijkse beslommeringen, voel ik mij dicht bij de natuur. Zittend op een steen, een broodje eten met uitzicht op de prachtige bergtoppen. Dat zijn momenten met een gouden randje.

‘Alleen ga je sneller, samen kom je verder’. Dat is voor mij een belangrijke leidraad in mijn werk. Wil je aan de slag met het vergroenen van het voedselaanbod of stappen zetten naar een schonere lucht en kun je daar wel wat hulp bij gebruiken? Neem dan contact met mij op om de mogelijkheden te bespreken.

Neem contact op met Marieke

Werkdagen: maandag, woensdag en donderdag
06 1082 8694
m.gorkink@natuurenmilieugelderland.nl