Samen voor een mooi en duurzaam Gelderland

Skip navigation MENU

Landschap en ruimte in #Gelderland2071

Project in regio

Omdat onze ‘voorganger’ de Gelderse Milieuraad in 1971 is opgericht, bestond Natuur en Milieu Gelderland in 2021 vijftig jaar. Ter gelegenheid daarvan hebben wij niet alleen willen teruggekeken, maar keken we ook vijftig jaar vooruit.

We dachten na over de vragen hoe Gelderland er dan uitziet, en vooral hoe we wíllen dat Gelderland er dan uitziet. Wat moeten we daarvoor nu doen? Tegen welke dilemma’s lopen we daarbij aan?

Onder de titel #Gelderland2071, Ruimte en landschap over vijftig jaar organiseerden we webinars en een feestelijke slotbijeenkomst. Daarin kregen veel young professionals het podium – het is immers hun toekomst. Welke weg vooruit zien zij en welke oproep doen zij aan de politici en bestuurders van nu?

In maart 2022 verscheen een verzamelbundel onder dezelfde titel. Klik hieronder op de afbeelding van de bundel #Gelderland2071 om deze bundel te  downloaden. Tegen een gift van 12,50 euro kun je ook een fysiek exemplaar thuisgestuurd krijgen.

Petra Souwerbren trekt lessen uit het verleden en formuleert vijf bouwstenen voor een duurzaam Gelderland.

#Gelderland2071: ruimte en landschap over vijftig jaar

De veelal jonge medewerkers aan deze bundel hebben een scherpe opdracht aan de huidige bestuurders: zorg voor een duurzame toekomst!

 

Gelderland natuurinclusief in 2071, een voorpublicatie van de Natuurverkenning 2050 die verwacht wordt in het voorjaar van 2022. Auteur: Bas Breman

Klimaatdichter Willemijn Kranendonk schreef speciaal voor het jubileum van Natuur en Milieu Gelderland het gedicht Over verering.

 

Voorzitter Dirk van Uitert en directeur Petra Souwerbren in gesprek over wat er veranderde en wat het zelfde bleef in vijftig jaar Natuur en Milieu Gelderland: Een waakhond die samenwerking zoekt

Onze erevoorzitter Ad Lansink vertelt graag en kleurrijk over zijn tijd bij – toen nog – de Gelderse Natuur en Milieu Federatie. Hij heeft ook een oproep.

Els Sytsma
Els Sytsma
Els houdt jullie via de website en social media op de hoogte van nieuws en achtergronden rondom natuur en milieu in Gelderland. Ook houdt ze de agenda van de Provinciale Staten in de gaten, om waar nodig belangrijke input te leveren voor duurzame besluitvorming.