Samen voor een mooi en duurzaam Gelderland

Skip navigation MENU

Good Food Club

Project in regio

De Good Food Club is een landelijk project van de Natuur en Milieufederaties om gezond, lokaal en duurzaam eten te promoten. Je kan er alle duurzame adressen bij jou in de buurt vinden. Denk daarbij aan biologische boeren met landwinkels, plekken waar je onbespoten groenten en fruit kunt kopen en restaurants die werken met eerlijke en lokale producten. In totaal gaat het om een paar honderd adressen door het hele land.

Duurzaamheid

Maar liefst 20 tot 35% van de milieubelasting en CO2-uitstoot komt van voedsel. Dat is nog meer dan de milieubelasting door vervoer. Door duurzamer te eten kun je je milieu-impact tot wel 50% verlagen. En je slaat 2 vliegen in 1 klap, want als je duurzamer eet, eet je meteen ook gezonder!

Meedoen

Heb jij een winkel met duurzame en natuurvriendelijke producten? Of werkt jouw restaurant volledig met lokale en eerlijke producten? Stuur een mailtje naar Marieke Gorkink, m.gorkink@natuurenmilieugelderland.nl en als je bij ons past voegen we je graag toe aan onze aanbiederspagina!

Wil je  op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en activiteiten rond de Good Food Club? Volg dan de GoodFoodClub op Facebook of Instagram.

Fietsroutes

In de zomer van 2021 kun je in het hele land leuke routes fietsen langs de aanbieders die op de GoodFoodClub staan. Je kunt dan je maaltijd bij elkaar fietsen! Ook in Gelderland hebben we fietsroutes voor je gemaakt.

Rondje Zutphen-Warnsveld (Google Maps routebeschrijving) (PDF download)

Wil je fietsen langs de IJssel, genieten van het Gelderse landschap en ondertussen kennismaken met duurzame aanbieders? Dan is deze route geschikt voor jou! Tijdens deze 2 uur durende tocht (zonder pauzes) kom je langs vier verschillende aanbieders waar je diverse lekkere producten kunt kopen.

Let op, leuke aanbieding bij Driekant!

Koffie of Thee

Met een heerlijk belegd broodje (2 dikke sneetjes velhorstbrood belegd met jong belegen kaas en frisse garnering)

Aanbiedingsprijs € 7,50

Velhorstbrood is gebakken met het graan van Landgoed Velhorst en de kaas komt van de Vijfsprong in Vorden.

 

Rondje Arnhem (Google Maps Routebeschrijving) (PDF Download)

Ben jij op zoek naar de duurzame pareltjes rondom Arnhem? Dan is deze fietsroute geschikt voor jou! Tijdens deze 2 uur durende tocht (zonder pauzes) fiets je langs 7 verschillende aanbieders waar je de natuur kunt zien, proeven, ruiken en beleven.

 

Rondje Betuwe (Google Maps Routebeschrijving) (PDF Download)

Wil je meer zien van de Betuwse omgeving en tegelijkertijd kennismaken met de mooie en heerlijke producten van duurzame aanbierders? Stap dan op de fiets en geniet van deze route langs 6 verschillende aanbieders.

In iets minder dan 2,5 uur fiets je door de Betuwse weilanden en kun je genieten van de verse producten die zij ter plekke aanbieden. Haal eerst zelfgebakken brood bij Stichting Thedinghsweert, geniet van de Betuwse fruitsappen en de Krenkelaar van de Fruitmotor bij de Betuwse Fruitshop, wandel en lunch bij Landgoed Mariënwaerdt, haal je eieren bij Pluimveebedrijf Thomassen, je meel bij Molen De Prins van Oranje en eindig met lokaal geteelde wijn bij het Betuwse Wijndomein. Elke aanbieder is uniek. Een ding is zeker, na deze fietstocht weet jij de lekkerste duurzame producten in de Betuwe wel te vinden! Op www.puurbetuws.nl vind je nog meer lokale aanbieders en kun je online je producten bestellen.

*LET OP! Neem voor deze route contant geld mee. Hiermee kun je bij Pluimveebedrijf Thomassen eieren uit de automaat halen.


Kijk voor de fietsroutes in andere provincies op: Fietsroutes GoodFoodClub

Rondje Ermelo

Naar aanleiding van deze fietsroutes stuurde het Natuur en MilieuPlatform Ermelo ons een route die zij hebben ontwikkeld, met de leuke titel ‘Weinig kilometers op je bord’. Deze route voert langs adressen van boerenbedrijven in de omgeving van Ermelo/ Putten die hun producten aan huis verkopen.

Er staat een plattegrond op en een QR-code om ‘m met je smartphone te kunnen lezen. Niet alle adressen zijn biologisch, al werken ze soms wel volgens biologische principes.

Een leuk initiatief, waardoor je beseft hoe veel mooie producten er in de buurt te koop zijn. We plaatsen ‘m dan ook graag hier als aanvulling op de fietsroutes van de GoodFoodClub. Klik op de afbeelding om de route te downloaden. Bedankt, Natuur en MilieuPlatform Ermelo!

 

 

 

 

 

 

 

Rondje Nijmegen

Ook vanuit Nijmegen ontvingen we een enthousiast bericht. Daar ontwikkelde Herenboeren Nijmegen een mooie fietsroute van 43 kilometer langs 20 locaties.

Meer informatie en route bekijken

Google Maps routebeschrijving

Nieuws

Marieke Gorkink on EmailMarieke Gorkink on Linkedin
Marieke Gorkink
Marieke Gorkink
Projectleider bij Natuur en Milieu Gelderland
Marieke is het aanspreekpunt voor het thema Voedsel en Schone Lucht. Meer weten? Neem contact op via e-mail of 06 10828694.