Skip navigation MENU

Good Food Club

Project in regio

De Good Food Club is een landelijk project van de Natuur en Milieufederaties om gezond, lokaal en duurzaam eten te promoten. Je kan er alle duurzame adressen bij jou in de buurt vinden. Denk daarbij aan biologische boeren met landwinkels, plekken waar je onbespoten groenten en fruit kunt kopen en restaurants die werken met eerlijke en lokale producten. In totaal gaat het om een paar honderd adressen door het hele land.

Duurzaamheid

Maar liefst 20 tot 35% van de milieubelasting en CO2-uitstoot komt van voedsel. Dat is nog meer dan de milieubelasting door vervoer. Door duurzamer te eten kun je je milieu-impact tot wel 50% verlagen. En je slaat 2 vliegen in 1 klap, want als je duurzamer eet, eet je meteen ook gezonder!

Meedoen

Heb jij een winkel met duurzame en natuurvriendelijke producten? Of werkt jouw restaurant volledig met lokale en eerlijke producten? Stuur een mailtje naar Marieke Gorkink, m.gorkink@natuurenmilieugelderland.nl en als je bij ons past voegen we je graag toe aan onze aanbiederspagina!

Wil je  op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en activiteiten rond de Good Food Club? Dat kan natuurlijk! Meld je meteen aan voor de landelijke nieuwsbrief over Good Food.

Marieke Gorkink on EmailMarieke Gorkink on Linkedin
Marieke Gorkink
Marieke Gorkink
Marieke is het aanspreekpunt voor communicatie, het project Schone Lucht Arnhem, GoodFoodClub en voedsel in het algemeen. Meer weten? Neem contact op via e-mail of 06 10828694.