Samen voor een mooi en duurzaam Gelderland

Skip navigation MENU

Schone lucht in Arnhem

Project in regio

De gemeente Arnhem werkt samen met Natuur en Milieu Gelderland en Luchtwachters Arnhem aan het project Schone Lucht Arnhem. In het project zetten we in op samen meten, actieve communicatie en workshops.

Burgermeetnet

In de gemeente Arnhem kunnen inwoners meedoen aan het Burgermeetnet. Je volgt hiervoor een workshop van 1,5 uur waarbij je een fijnstof meetkastje configureert zodat je het thuis kunt ophangen. De gegevens komen op www.samenmeten.nl van het RIVM. Zo krijg je zelf en ook anderen inzicht in de luchtkwaliteit in Arnhem. De volgende workshop vindt plaats donderdag 29 september van 19.00 – 21.30.  Meer weten over het Burgermeetnet.

Communicatietoolkit – vrij te gebruiken

Maak gebruik van deze kant en klare teksten, foto’s en filmpjes. Gebruik het bijvoorbeeld op je website en op je social media kanalen.

De communicatietoolkit is gratis te gebruiken.

Naar de toolkit

Aanmelden digitale nieuwsbrief Schone Lucht Arnhem

 

Workshops Kachel stoken met minder overlast

In de winterperiode organiseren we regelmatig workshops ‘Kachel stoken met minder overlast’ georganiseerd. De eerstvolgende workshop zal in de winter 2022/2023 plaats vinden. Je kunt wel de presentatie of het filmpje bekijken.

Veel mensen stoken verkeerd, waardoor meer overlast veroorzaakt wordt dan nodig is. Ruim 85% van de workshop-deelnemers geeft na afloop van de workshop aan veel te hebben geleerd en de adviezen ook te gaan toepassen.  Inmiddels zijn er diverse workshops gegeven. In totaal hebben daar zo’n 300 mensen aan meegedaan. Het is natuurlijk nog beter om helemaal geen kachel meer te stoken.

Links en presentaties

Presentatie GGD, door Jennie Odink

Presentatie RIVM, door Hester Volten

Presentatie gemeente Arnhem, door Herman Kleinjan

 Presentatie Hout stoken met minder overlast, door Wijbrand Pauw

Nieuws

Marieke Gorkink on EmailMarieke Gorkink on Linkedin
Marieke Gorkink
Marieke Gorkink
Projectleider bij Natuur en Milieu Gelderland
Marieke is het aanspreekpunt voor het thema Voedsel en Schone Lucht. Meer weten? Neem contact op via e-mail of 06 10828694.