Skip navigation MENU

Burgermeetnet Luchtkwaliteit in Arnhem

Project in regio

De gemeente Arnhem werkt samen met Natuur en Milieu Gelderland en Luchtwachters Arnhem aan het project Schone Lucht Arnhem. In het project zetten we in op samen meten, actieve communicatie en workshops.

Aanmelden digitale nieuwsbrief Schone Lucht Arnhem

Burgermeetnet

In  het burgermeetnet meten inwoners samen de kwaliteit van de lucht. Als deelnemer begin je met deelname aan een bouwworkshop waar je je eigen meetkastje in elkaar zet. De meetresultaten kun je als deelnemer zelf volgen en worden gezamenlijk in de groep besproken. In het burgermeetnet sluiten we ook aan bij het RIVM-initiatief ‘Samen meten aan luchtkwaliteit’. Het burgermeetnet zorgt voor meer kennis, bewustwording en inzicht in de luchtkwaliteit in de gemeente Arnhem. Zodra de maatregelen rondom corona weer verruimd worden, starten we een nieuwe serie bouwworkshops.

Workshop Bouw je eigen fijnstofmeter

De workshop duurt maximaal 2 uur. Na de presentatie zet je onder begeleiding van Luchtwachters Arnhem je eigen fijnstofmeter in elkaar. Het materiaal daarvoor is allemaal aanwezig. De meter hang je vervolgens thuis op. Daarvoor krijg je een handleiding mee. De gegevens worden geregistreerd bij het RIVM en zijn openbaar.

Eigen bijdrage

De kosten voor deelname aan de workshop en de eigen bijdrage voor de meter is 17,50 euro. De meter is daarmee van jou. Je kunt het bedrag bij aanmelding direct betalen via iDeal.

Data en Aanmelden

  • de nieuwe data zijn vanwege corona nog niet bekend

Woon je in Arnhem en wil je meedoen met dit meetnet? Zet jezelf dan op de mailinglijst om je interesse aan te geven voor een workshop. Meld je hier aan.

Veelgestelde vragen

Meest gestelde vragen Burgermeetnet Arnhem

Workshops Kachel stoken met minder overlast

In februari zijn er drie workshops gegeven om beter te leren kachel stoken. In totaal hebben daar 240 mensen aan meegedaan. Veel mensen stoken verkeerd, waardoor meer overlast veroorzaakt wordt dan nodig is. Ruim 85% van de deelnemers geeft na afloop aan veel te hebben geleerd en de adviezen ook te gaan toepassen. Het is natuurlijk nog beter om helemaal geen kachel meer te stoken. Op dit moment staan er geen workshops meer gepland.

Presentatie Hout stoken met minder overlast, door Wijbrand Pauw

Presentaties informatieavond 20 februari 2020

Presentatie GGD, door Jennie Odink

Presentatie RIVM, door Hester Volten

Presentatie gemeente Arnhem, door Herman Kleinjan

Nieuws

Marieke Gorkink on EmailMarieke Gorkink on Linkedin
Marieke Gorkink
Marieke Gorkink
Marieke is het aanspreekpunt voor communicatie, het project Schone Lucht Arnhem, GoodFoodClub en voedsel in het algemeen. Meer weten? Neem contact op via e-mail of 06 10828694.