Lange Weekend van de Korte Keten (17-20 mei)

Lange Weekend van de Korte Keten

In het Pinksterweekend van 17-20 mei organiseerden we het Lange Weekend van de Korte Keten. Tijdens dit weekend openden duurzame boeren, tuinders, restaurants en voedselinitiatieven in Gelderland de deuren. Met een rondleiding, open dag of proeverij ontdek je waar je eten vandaan komt, hoe de bedrijven bijdragen aan duurzaamheid en biodiversiteit en kun je de heerlijkste lokale producten kopen. Daarnaast vind je op GoodFoodClub.nu maar liefst 110 adressen voor lokaal, duurzaam voedsel in Gelderland. Proef de lente, stap op de fiets en bezoek een activiteit of locatie bij jou in de buurt!

Ontdek de verhalen van lokale voedselproducenten

Alle deelnemers hebben aandacht voor duurzaamheid en biodiversiteit en zijn gedreven mooie producten te maken met aandacht voor de omgeving en het landschap. Welke boer, tuinderij, voedselbos, boerderijwinkel of restaurant bezoek jij tijdens het Pinksterweekend?

Activiteiten

Of bezoek

Nieuwsgierig naar meer lokaal en duurzaam voedsel? Op goodfoodclub.nu zijn 110 Gelderse aanbieders te vinden.

Meer platforms voor lokaal voedsel Gelderland

Lekker eten van dichtbij

Door je eten dichtbij te kopen, heb je een lagere impact op het milieu. Je voedsel hoeft namelijk niet ver te reizen. Door producten te kopen bij duurzame of biologische initiatieven kun je bijdragen aan een duurzame landbouw en meer biodiversiteit. De boeren ontvangen een eerlijke prijs voor hun product omdat er minder bij tussenhandelaren zoals de groothandel en de supermarkt terecht komt. En jij krijgt gezond en vers voedsel op je bord. Met een beetje geluk maak je ook kennis met de boer in jouw buurt! Zo weet je wat je eet, én draag je bij aan een betere wereld.

Biodiversiteit, bodem en water

Het lange weekend van de korte keten gaat vooraf aan de internationale dag van de biodiversiteit, op woensdag 22 mei. De biodiversiteit staat onder druk. Natuurinclusieve landbouw speelt een belangrijke rol bij het versterken van biodiversiteit, het landschap, schoon grondwater en gezond bodemleven. Een goede reden om je eten bij boeren te kopen die aandacht hebben voor deze thema’s. Kom dus vooral langs tijdens het lange weekend van de korte keten!

Wil je meer weten?

Profiel Nienke Aangenendt

Nienke Aangenendt

Projectmedewerker voedsel & landbouw