Good Food Club

Good Food Club

Bij de Good Food Club vind je adressen voor duurzaam voedsel bij jou in de buurt. Bijvoorbeeld biologische boeren met landwinkels, locaties waar je onbespoten groenten en fruit kunt kopen en restaurants die werken met eerlijke en lokale producten. In totaal gaat het om een paar honderd adressen door het hele land.

We hebben diverse leuke fietsroutes in Gelderland ontworpen langs de leden van onze Good Food Club.

De Good Food Club is een landelijk initiatief van de Natuur en Milieufederaties om gezond, lokaal en duurzaam eten te promoten.

Duurzaamheid
Maar liefst 20 tot 35% van de milieubelasting en CO2-uitstoot komt van voedsel. Dat is nog meer dan de milieubelasting door vervoer. Door duurzamer te eten kun je je milieu-impact tot wel 50% verlagen. En je slaat 2 vliegen in 1 klap, want als je duurzamer eet, eet je meteen ook gezonder!

Meedoen
Heb jij een winkel met duurzame en natuurvriendelijke producten? Of werkt jouw restaurant volledig met lokale en eerlijke producten? Stuur een mailtje naar info@natuurenmilieugelderland.nl en als je bij ons past voegen we je graag toe aan onze aanbiederspagina!

Wil je op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en activiteiten rond de Good Food Club? Volg dan de GoodFoodClub op Facebook of Instagram

GoodFoodClub aanbieders

Benieuwd naar wat de GoodFoodClub te bieden heeft? Bekijk eens deze video’s over sociale onderneming De Fruitmotor en de biologische boerderij Korenblik.

Profiel Nienke Aangenendt

Nienke Aangenendt

Projectmedewerker voedsel & landbouw