Plan Boom

Plan Boom

De komende vier jaar planten we met het project Plan Boom 10 miljoen bomen in heel Nederland: in tuinen, bermen, plantsoenen, parken, bedrijventerreinen en in buitengebied. Hiermee verkleinen we onze CO2-uitstoot en wordt onze leefomgeving mooier, groener, frisser en gezonder.

Samen met Landschapsbeheer Drenthe en Stichting Het Drentse Landschap willen we zorgen voor 1 miljoen extra bomen in Drenthe. Dat kan alleen met jouw hulp. Doe mee met Plan Boom en maak je eigen wijk of buurt groener en gezonder!

Meedoen kan op verschillende manieren. Als vrijwilliger, particulier, bedrijf, groep, of school.

.

Heb jij een boom geplant? Meld hem dan hier aan! Samen zetten we de teller op 1 miljoen extra bomen in Drenthe!

Waarom meer bomen?

 • Bomen halen CO2 en fijnstof uit de lucht
 • Bomen dragen bij aan een gezonde en schone omgeving
 • Bomen zijn goed voor de biodiversiteit
 • Bomen versterken het Drentse landschap: denk aan houtwallen en -singels
 • Bomen brengen schaduw, verkoeling en nemen water op
 • Bomen en hun bloesems leveren voedsel voor ons én veel dieren
 • Wil je informatie over het planten en onderhouden van bomen? Klik dan hier.
 • Wil je meer weten over Drentse bomen en struiken? Klik dan hier.

Doe mee met Plan Boom!

We zijn ontzettend blij dat we 1 miljoen extra bomen mogen gaan planten in Drenthe. Daar hebben we iedereen bij nodig. Ook jij kunt helpen om je eigen omgeving groener en gezonder te maken. Dit kun je doen als particulier, als vrijwilliger, als initiatief of groep én als bedrijf. Hieronder lees je per categorie hoe je kunt meehelpen.

Meedoen als vrijwilliger

Zin om de handen uit de mouwen te steken, individueel of in groepsverband? Heb je een locatie op het oog in je eigen omgeving? Wil je meehelpen met bomen planten of heb je een ander goed idee? Laat het ons weten!

Meedoen als bewonersinitiatief of school

Wil je zelf een plantactie organiseren of heb je een locatie op het oog in je eigen omgeving? Vertel ons over je plannen en geef aan wat je nodig hebt om je plan te realiseren.

Subsidieregeling bewonersinitiatieven en scholen
Dankzij een financiële bijdrage van het Prins Bernhard Cultuurfonds Drenthe zijn voor de jaren 2021-2023 vanuit Plan Boom middelen beschikbaar voor financiering van plantgoed voor bewonersinitiatieven en schoolpleinen. Geïnteresseerd? Lees hier de voorwaarden voor financiering van bomen en struiken. Let op: Wil je in het voorjaar planten? Dien de aanvraag dan in voor 15 februari. Liever in het najaar aan de slag? Dien de aanvraag dan in voor 15 oktober. 

Vraag hier je bomen en struiken aan 

Meedoen als particulier

De ‘Boompjes voor beginners actie’ was vorig jaar een groot succes. Heb je het gemist? Dan heb je nu de kans om alsnog je pakket te bestellen. Of je bestelt gewoon nog een keer drie boompjes, dat kan natuurlijk ook! Dit jaar bestaat het pakket uit Veldesdoorn, Sporkehout en Gele Kornoelje. Mooie boompjes die in iedere tuin passen. Uitlevering start, afhankelijk van de temperatuur buiten, waarschijnlijk vanaf medio november.

 • 3 boompjes voor eigen tuin (ca. 40 cm.)
 • Veldesdoorn, Sporkehout en Gele kornoelje
 • 25 euro
 • gratis thuis bezorgd
 • levering van november tot maart (plantseizoen)

 

Inspiratie opdoen?

Klik op de foto’s

Meedoen als bedrijf

Duurzaam ondernemen doe je met Plan Boom, want als bedrijf kun je ook meehelpen Nederland groener en gezonder te maken. Bijvoorbeeld met financiële of materiële ondersteuning van een plantactie van Plan Boom. Of door ruimte te creëren voor bomen op het bedrijventerrein.

Vergroen je eigen bedrijfsterrein

Daarmee creëer je een gezondere (werk en leef)omgeving, vergroot je biodiversiteit en leg je CO2 vast. Je ontvang gratis advies over sortimentskeuze, aanplant en onderhoud. 

Ondersteun een lokaal initiatief (noaberschap)

Sponsor lokale bewonersinitatieven die zich richten op het aanplanten van bomen en struiken.
Zo geef je terug aan je omgeving en help je lokaal mee.

Plant samen met je klant

Bied jouw klanten aan om mee te helpen met onze plantacties of kies er als recreatieondernemer bijvoorbeeld voor om per boeking een klein bedrag te investeren in bomen planten. Zo laat je zien dat jouw bedrijf zich inzet voor biodiversiteit en tegen klimaatverandering.

Doe mee als bedrijf

Van, voor en door bewoners

Het mooie van Plan Boom is dat we met vele vrijwilligers en enthousiaste bewoners de bomen gaan planten. Via de menselijke maat werken we aan het klimaat en de eigen leefomgeving. Plan Boom is van, voor en door bewoners in ons land. Met elkaar gaan we het planten van 10 miljoen bomen waarmaken.

Bekijk hier het plan   

Landelijk project

De Natuur en Milieufederaties werken in dit project samen met LandschappenNLStichting wAardeDuurzaam Den HaagDe Gezonde StadRotterdams Milieucentrum en LSA bewoners. Plan Boom wordt mede mogelijk gemaakt door de Nationale Postcode Loterij.

Website Plan Boom

Vragen?