Samen voor een mooi en duurzaam Gelderland

Skip navigation MENU

Groot zonnedak in Doorwerth zoekt 500 deelnemers

Geplaatst op 06-08-2020 in Nieuws.

Inwoners van de regio Doorwerth kunnen deelnemen aan het zonnedak met 5000 zonnepanelen bij de GroeneWaarden. De daken van de bedrijfsgebouwen naast kasteel Doorwerth maken het mogelijk om met en voor 500 huishoudens zonne-energie op te wekken. Deelnemers kunnen zo vijftien jaar lang profiteren van korting op hun energiebelasting.

ValleiEnergie is de lokale energiecoöperatie van negen gemeenten op de rand van de Veluwe en Gelderse Vallei. Elmar Theune: “Onze leden, allen inwoners van deze gemeenten, wekken zelf lokaal duurzame stroom op. Van burgers, voor burgers!, is ons motto”.

Uitgelezen kans

In 2019 startte de gemeente Renkum het netwerk ‘Renkum Verduurzaamt Samen’. Wethouder Joa Maouche: “Uit onze onlangs gehouden enquête blijkt dat 87% van onze inwoners gebruik wil maken van duurzame energie. Het Zonnedak GroeneWaarden biedt hiervoor een uitgelezen kans, die wij als gemeente graag vol ondersteunen. Zelf kan ik geen zonnepanelen laten leggen, deelname aan een energiecoöperatie met een collectieve duurzame opwekking is een goed alternatief”.

Inschrijven

Inwoners in de regio die interesse hebben in deelname kunnen zich vrijblijvend inschrijven op de website www.valleienergie.nl/GroeneWaarden. Voorinschrijvers krijgen voorrang bij de definitieve inschrijving.  Naast mede-eigenaar worden, zijn er ook nog andere mogelijkheden om mee te doen.

Alex de Meijer on EmailAlex de Meijer on Linkedin
Alex de Meijer
Alex de Meijer
Participatie, energie en water
Alex is onze specialist op het gebied van duurzame energie en water. Hij zet zich in voor wind- en zonneprojecten met een zo groot mogelijke inbreng van de lokale gemeenschap. Meer weten? a.de.meijer@natuurenmilieugelderland.nl, 06 4882 0433.