Skip navigation MENU

Zó herken je wildlifecrime

Geplaatst op 18-10-2016 in Nieuws.

Bij het woord ‘wildlifecrime’ denken de meeste mensen aan gestroopte neushoorns en olifanten. Helaas is het niet alleen een ver-van-mijn-bed-show. Vernietigde dassenburchten, kapotgemaakte eieren, vergiftigde vossen en omgezaagde nestbomen zijn slechts enkele voorbeelden van misdrijven tegen in het wild levende dieren, oftewel wildlifecrime.

Samen met de Academie Politie, Dier en Milieu verzorgde de GNMF op 15 oktober 2016 in Rheden een geslaagde eendaagse cursus Wildlifecrime, waarin dertig mensen deelnamen. De deelnemers leerden aanwijzingen van wildlifecrime te herkennen zodat ze een juiste melding kunnen doen. ’s Ochtends was er een theoriegedeelte, waarin werd ingegaan op wetgeving en ecologie. ’s Middags ging men op pad om voorbeelden te bekijken van strikken, vallen en vergiftiging. Intussen vertelden de groene boa’s (bijzonder opsporingsambtenaar) verhalen uit de weerbarstige praktijk, waarin hun werk vaak een kat-en-muis-spel is tussen stroper en handhaver.

Bij voldoende belangstelling organiseren we graag weer een cursus. Meld je nu aan, dan houden we je op de hoogte van een volgende leerzame bijeenkomst.

Thijs Belgers on EmailThijs Belgers on Linkedin
Thijs Belgers
Thijs Belgers
Externe communicatie
Thijs verzorgt de externe communicatie bij Natuur en Milieu Gelderland. Denk aan persberichten, website, sociale media en de nieuwsbrieven. Ook coördineert hij de Helpdesk.
Meer weten? t.belgers@natuurenmilieugelderland.nl, 06 2933 0517