Samen voor een mooi en duurzaam Gelderland

Skip navigation MENU

Word ook Maas- en Waaljutter in gemeente Maasdriel

Geplaatst op 22-08-2017 in Nieuws.

Woon jij in de gemeente Maasdriel en wil je met jouw vereniging de clubkas spekken? Meld je dan nu aan! Als Maas- en Waaljutters gaan verenigingen op 7 oktober aanstaande de uiterwaarden langs Maas en Waal schoonmaken. Zij ontvangen hiervoor een bijdrage voor de vereniging.

In acht gemeenten langs de Waal maken vrijwilligers de uiterwaarden vrij van zwerfvuil. Dankzij hun werk komt er minder afval in de rivier terecht en ontstaat er dus ook minder ‘plastic soep’ in de zee. De gemeente Maasdriel doet al vanaf het begin in 2015 mee met het project Waaljutters. De opruimacties hebben effect. In het najaar van 2016 bleek er al aanzienlijk minder zwerfafval in de Maasdrielse uiterwaarden te liggen. In 2017 gaat Maasdriel daarom alleen de oostzijde jutten. Volgend jaar is de westkant van de gemeente aan de beurt.

  • Aanmelden uiterlijk 10 september via http://waaljutters.nl/ons/maasdriel/
  • Vereniging komt uit en is actief in de gemeente Maasdriel
  • Verenigingen die zich vorig jaar hebben aangemeld en niet zijn ingedeeld, hebben voorrang
  • Verenigingen die nog niet eerder hebben gejut, hebben voorrang
  • Verenigingen moeten jutten op de vastgestelde jutdatum 7 oktober 2017. Echter bij hoogwater kan deze datum wijzigen. Dan moet de vereniging ook beschikbaar zijn om te jutten
  • Minimaal 10 personen (volwassenen) beschikbaar om te jutten
  • Kinderen jonger dan 12 jaar moeten onder begeleiding jutten
  • Per vereniging één verantwoordelijke/contactpersoon (e-mail en telefoonnummer beschikbaar).

Het project Waaljutters is een initiatief van IVN Gelderland, de GNMF en vele andere organisaties. Meer info vind je op www.waaljutters.nl of volg het op Facebook en Twitter.

Els Sytsma
Els Sytsma
Els houdt jullie via de website en social media op de hoogte van nieuws en achtergronden rondom natuur en milieu in Gelderland. Ook houdt ze de agenda van de Provinciale Staten in de gaten, om waar nodig belangrijke input te leveren voor duurzame besluitvorming.