Samen voor een mooi en duurzaam Gelderland

Skip navigation MENU

Word ook actief in de Nacht van de Nacht

Geplaatst op 11-09-2018 in Nieuws.

Voor de 14e keer op rij vindt op 27 oktober aanstaande de Nacht van de Nacht plaats. De GNMF roept Gelderse organisaties, bedrijven en overheden op om ook dit jaar van de Gelderse editie een groot succes te maken. Iedereen kan meedoen door de lichten te doven of door unieke en spannende activiteiten te organiseren.

Vorig jaar waren er in Gelderland meer dan veertig activiteiten, zoals nachtwandelingen door bos en hei en sterren kijken. Ook doofden 23 Gelderse bedrijven en gemeenten de aanlichting van kantoren en monumenten. En er was een record aantal diners-bij-kaarslicht! Aanmelden kan op de landelijke website nachtvandenacht.nl.

Activiteiten

De eerste Gelderse deelnemers hebben zich dit jaar al aangemeld. Er zijn nachtwandelingen op de Veluwe in Loenen en het Mosselse Zand. Bij de Ermelose Schaapskooi worden traditioneel veel activiteiten georganiseerd: lezingen over wilde dieren, excursies door over de heide en gedichten over de nacht.
In Vorden gaat de aanlichting van de Muziekkoepel uit.

Diner bij kaarslicht

De Natuur en Milieufederaties en Horeca Nederland roepen restaurants op om mee te doen. Restaurant De Korenmolen in Maasbommel geeft daar dit jaar als eerste gehoor aan en steekt opnieuw de kaarsjes aan voor een heerlijk diner bij kaarslicht. De GNMF hoopt dat meer restaurants zullen aansluiten.

Lichthinder

Nederland is een van de lichtste landen ter wereld. Vanuit de ruimte is te zien dat ons land helemaal oplicht door de hoeveelheid kunstlicht. De natuur wordt erdoor ontregeld, mensen slapen slechter en het kost onnodig veel stroom. Om te laten zien hoe belangrijk duisternis is, organiseren de Natuur en Milieufederaties jaarlijks in oktober de Nacht van de Nacht met duizenden activiteiten.

Aanmelden

Organisaties, bedrijven en gemeenten kunnen zich aanmelden op de website www.nachtvandenacht.nl. Daar staan onder meer voorbeelden en een inspiratieboek.

Nacht van de Nacht

Marieke Gorkink on EmailMarieke Gorkink on Linkedin
Marieke Gorkink
Marieke Gorkink
Projectleider bij Natuur en Milieu Gelderland
Marieke is het aanspreekpunt voor het thema Voedsel en Schone Lucht. Meer weten? Neem contact op via e-mail of 06 10828694.