Samen voor een mooi en duurzaam Gelderland

Skip navigation MENU

Wint jouw natuurheld de Heimans en Thijsse Prijs 2017?

Geplaatst op 10-02-2017 in Nieuws.

Ken je iemand die veel betekent voor de natuur in Nederland? Die op gedreven wijze zich hard maakt voor natuurbescherming? Die met veel bevlogenheid werkt aan het enthousiast maken van mensen voor de natuur? Iemand die je bewondert om zijn of haar ideeën, initiatieven, niet aflatende inzet voor de natuur? Ja? Geef hem dan vóór 15 maart op voor de Heimans en Thijsse Prijs 2017.

Natuurbeleving

Heimans en Thijsse PrijsDe Heimans en Thijsse Prijs bestaat al vanaf 1955 en wordt uitgereikt als erkenning van het werk van personen of organisaties die een bijdrage leveren aan de samenleving in de geest van Eli Heimans en Jac. P. Thijsse. Zij verrichtten aan het einde van de 19de en het begin van de 20ste eeuw baanbrekende activiteiten op het gebied van natuurbeleving, natuurstudie en natuurbescherming in Nederland, o.a. met de oprichting van Natuurmonumenten, het behoud van het Naardermeer, en de Verkade albums. De Prijs bestaat uit een Bronzen Spreeuw en een oorkonde.

In 2013 kende de Heimans en Thijsse Stichting de prijs toe aan VARA’s Vroege Vogels; in 2015 aan Bart van Tooren voor zijn vrijwilligerswerk als hoofdredacteur van De Levende Natuur (zie foto).

Voordracht

Iedereen kan een voordracht voor de toekenning van de Heimans en Thijsse Prijs indienen bij de Heimans en Thijsse Stichting. Op de website van de Stichting is hiervoor een formulier beschikbaar: je kunt het hier downloaden (word). Voor nominaties, beoordeling en toekenning geldt het Reglement Heimans en Thijsse Prijs, dat ook op de website van de stichting staat.

Kandidaten kunnen tot uiterlijk 15 maart 2017 worden aangemeld, door het formulier te mailen naar frank.berendse@kpnmail.nl.

 

Meer informatie: Website Heimans en Thijsse Stichting

Els Sytsma
Els Sytsma
Els houdt jullie via de website en social media op de hoogte van nieuws en achtergronden rondom natuur en milieu in Gelderland. Ook houdt ze de agenda van de Provinciale Staten in de gaten, om waar nodig belangrijke input te leveren voor duurzame besluitvorming.