Samen voor een mooi en duurzaam Gelderland

Skip navigation MENU

Win een deelauto met je straat!

Geplaatst op 09-11-2020 in Nieuws.

Met Auto van de Straat wil Natuur & Milieu, samen met de provincie Gelderland, mensen inspireren om ook autodeler te worden. Een deelauto is een goed alternatief voor het bezit van een (tweede) auto. Je helpt mee om je buurt beter bereikbaar te maken en iets te doen aan de leefbaarheid. Met elke auto die verdwijnt komt er namelijk ruimte vrij om bijvoorbeeld kinderen te laten spelen, elkaar te ontmoeten of een moestuin te beginnen. Elektrische deelauto’s zijn daarnaast schoner en verminderen het grondstofgebruik.

Doe dus met je straat mee aan de wedstrijd en maak kans op een Nissan Leaf 1 en 2 voor je straat. Deelplatform Buurauto levert deze volledig elektrische auto’s met plaats voor 5 personen en een actieradius van 175 en 250 kilometer.

Hoe werkt het?

1. Van 2 maart tot 1 december kun je jouw straat aanmelden door o.a. een motivatie en foto of video te verzenden via het aanmeldformulier.

2. Een deelname van een straat bestaat uit minimaal 10 deelnemers uit verschillende huishoudens.

3. Een jury selecteert uit alle aanmeldingen drie winnende straten.

4. Deze straten kunnen zes maanden lang gebruik maken van de auto’s en ervaren hoe autodelen werkt.

5. Elke straat maakt kans om zelfs twaalf maanden de auto’s te mogen gebruiken. Je maakt de meeste kans als jullie de auto zo goed mogelijk delen, de ervaringen van jouw straat delen en zoveel mogelijk bereik genereren over autodelen. Dit kan bijvoorbeeld via social media, maar ook plaatselijke media of andere vormen zijn mogelijk. Bij de jurering van de beste straat wordt dus zowel gekeken naar actiedelen (bereik) als autodelen (het delen van de auto).

6. De niet-geselecteerde straten krijgen een webinar aangeboden waarin zij tips en tricks krijgen om succesvol te autodelen en vragen kunnen stellen.

Alle info vind je hier: https://rijelektrisch.natuurenmilieu.nl/auto-van-de-straat/

Els Sytsma
Els Sytsma
Els houdt jullie via de website en social media op de hoogte van nieuws en achtergronden rondom natuur en milieu in Gelderland. Ook houdt ze de agenda van de Provinciale Staten in de gaten, om waar nodig belangrijke input te leveren voor duurzame besluitvorming.