Samen voor een mooi en duurzaam Gelderland

Skip navigation MENU

Wie maakt de mooiste Gelderse natuurfoto?

Geplaatst op 11-03-2019 in Nieuws.

Ter ere van het twintigjarig bestaan organiseert BuitenGewoon de Gelderse natuurfotowedstrijd. Dagelijks ontvangt de redactie van BuitenGewoon de meest prachtige Gelderse natuurfoto’s, maar wat is nou de allermooiste? Tot eind maart heeft iedereen de kans om zijn of haar ultieme natuurkiekje in te sturen.

Vos met muizen als prooi. Foto Gerrit Riethorst

Vos met muizen als prooi. Foto Gerrit Riethorst

Een mistige zonsopkomst, pasgeboren zwijntjes, de paarse heide en burlende herten: de Gelderse natuur is schitterend. BuitenGewoon gaat op zoek naar de mooiste Gelderse natuurfoto van de afgelopen twintig jaar. Ga jij ieder weekend gewapend met je camera de natuur in? Of heb je tijdens een wandeling bij toeval een ‘lucky shot’ gemaakt? Deel dan snel jouw foto met ons.

Hoe werkt het?

Stuur je foto in via de website van BuitenGewoon. Een kritische blik is geboden, want je mag maar met één foto deelnemen. Insturen kan tot en met 31 maart.

Uit alle inzendingen kiest de redactie, in overleg met de jury, de honderd mooiste foto’s. Deze worden op 15 april gepubliceerd op de website. Vervolgens kan iedereen tot en met 30 april zijn of haar stem uitbrengen.

De twintig foto’s met de meeste stemmen worden voorgelegd aan de driekoppige jury bestaande uit Harm Edens, presentator van BuitenGewoon, en natuurfotografen Johan van der Wielen en Harvey van Diek. De winnende foto wordt op het natuurfestival Omroep Gelderland presenteert: Beleef BuitenGewoon op zaterdag 6 juli bij Buitenplaats Beekhuizen bekendgemaakt.

Masterclass fotografie

Is jouw foto verkozen tot de mooiste Gelderse natuurfoto van de afgelopen twintig jaar? Dan win je een exclusieve privémasterclass fotografie naar keuze (landschap-, macro- of nachtfotografie) van natuurfotograaf en jurylid Johan van der Wielen, én een reportage in Mooi Gelderland. Het natuurmagazine van Gelderland valt elk kwartaal op de mat van ruim 45.000 leden van Geldersch Landschap & Kasteelen.

BuitenGewoon fotowedstrijd

Els Sytsma
Els Sytsma
Els houdt jullie via de website en social media op de hoogte van nieuws en achtergronden rondom natuur en milieu in Gelderland. Ook houdt ze de agenda van de Provinciale Staten in de gaten, om waar nodig belangrijke input te leveren voor duurzame besluitvorming.