Samen voor een mooi en duurzaam Gelderland

Skip navigation MENU

Website Verhalen van de Waal van start

Geplaatst op 10-06-2016 in Nieuws.

Waaljutters aan het woord over hun rivier

Tijdens de Schone en Beleefbare Waal Dag, op 4 juni in Wamel, is de website Verhalen van de Waal gestart. Door het intypen van de domeinnaam van de site, nam gedeputeerde Josan Meijers de website officieel in gebruik.
Vrijwilligers die als Waaljutters de uiterwaarden van de Waal hebben schoongemaakt, komen op de site aan het woord met hun verhalen. Hoe ervaren ze zelf de schoonmaakacties en wat betekent de Waal voor hen, zijn de twee centrale vragen die worden beantwoord. De eerste vijf verhalen uit Dodewaard, Doornenburg, Dreumel, Herwijnen en Rossum staan nu op de site en deze worden snel aangevuld.

Verhaal?

Ben jij een Waaljutter en heb je ook een verhaal van de Waal? Meld je aan bij de GNMF en dan nemen we contact met je op. Wie weet staat het binnenkort wel op de website.

Waaljutters

De Waaljutters zijn afkomstig van lokale verenigingen, die voor hun mooie werk een bijdrage van de gemeente voor hun clubkas ontvangen. Het project is een initiatief van IVN Gelderland en de GNMF en wordt langs de Waal uitgevoerd van Lobith tot Loevestein.

Website

Els Sytsma
Els Sytsma
Els houdt jullie via de website en social media op de hoogte van nieuws en achtergronden rondom natuur en milieu in Gelderland. Ook houdt ze de agenda van de Provinciale Staten in de gaten, om waar nodig belangrijke input te leveren voor duurzame besluitvorming.