Samen voor een mooi en duurzaam Gelderland

Skip navigation MENU

Aankoop warmtekrachtcentrale mijlpaal voor natuur Hattemerpoort

Geplaatst op 21-11-2018 in Nieuws.

De ecologische verbindingszone van de Hattemerpoort krijgt een sterke impuls door de aankoop van de warmtekrachtcentrale bij Wapenveld. De provincie Gelderland heeft de centrale op het terrein van de voormalige Berghuizer Papierfabriek aangekocht, teneinde deze te slopen. Hierdoor wordt de doorgang voor en het leefgebied van verschillende diersoorten tussen de Veluwe en de IJsselvallei veel groter. Ook landschappelijk wordt het gebied veel aantrekkelijker.

De warmtekrachtcentrale ligt precies in het smalste deel van de Hattemerpoort en is nu nog een lelijke puist in het landschap. In 2019 zal hij worden gesloopt, waarna de natuur zich vanzelf zal herstellen.
De aankoop vormt daarom de kroon op de verwerving van het terrein van de Berghuizer Papierfabriek in 2011 en de inrichting tot natuurgebied.

Hattemerpoort

De inrichting en het beheer van de Hattemerpoort, gelegen in de gemeenten Hattem en Heerde, gebeurt onder regie van de Gelderse Natuur en Milieufederatie. De GNMF is door provincie Gelderland aangewezen als gebiedsregisseur.

Project Hattemerpoort

Joost Reijnen
Joost Reijnen
Joost werkte tot september 2019 bij ons. Lees hier meer over ons team: www.gnmf.nl/team