Samen voor een mooi en duurzaam Gelderland

Skip navigation MENU

Wandelen? De Poort van Lochem staat voor je open!

Geplaatst op 09-07-2020 in Nieuws.

Vrijwilligers van de Stichting Mooi Lochem hebben zich dit voorjaar flink ingezet om de wandelroute “Poort van Lochem” te verbeteren. De bewegwijzering langs de route is daar waar nodig vernieuwd en overwoekerende begroeiing is verwijderd. De folder met routebeschrijving en wetenswaardigheden is bijgewerkt en herdrukt.

Wandelpad “Poort van Lochem” is een wandelroute van 11 km die voert door het Berkeldal ten oosten van Lochem en terug langs de Lochemse Berg. De route volgt eerst de Berkel om daarna af te zwaaien over landgoederen Nettelhorst(Twickel) en De Heest. Vervolgens loopt men dan via ’t Overlaar en de Lochemse Enk weer naar Stad Lochem om uit te komen in de historische kern.

De wandeling is tot stand gekomen op initiatief van de Stichting Mooi Lochem in het kader van het LOP (Landschaps Ontwikkelings Plan) van de gemeente Lochem. Het LOP beoogt lokale initiatieven voor landschaps beheer en beleving te steunen en praktisch uitvoerbaar te maken. Zo ook dit initiatief van de Stichting Mooi Lochem.

Het pad is niet verhard maar goed loopbaar. Omdat enkele delen langs de Berkel drassig kunnen zijn wordt het dragen van waterdichte wandelschoen of laarzen aanbevolen. De te volgen route is met bordjes aangegeven.

  Wandelpad Poort van Lochem, Stichting Mooi Lochem

Els Sytsma
Els Sytsma
Els houdt jullie via de website en social media op de hoogte van nieuws en achtergronden rondom natuur en milieu in Gelderland. Ook houdt ze de agenda van de Provinciale Staten in de gaten, om waar nodig belangrijke input te leveren voor duurzame besluitvorming.