Samen voor een mooi en duurzaam Gelderland

Skip navigation MENU

Verslag workshop ‘Eigen fijnstofmeter bouwen’

Geplaatst op 16-07-2021 in Nieuws.

Eindelijk was er weer een live workshop om zelf een fijnstofmeter te bouwen! Op 14 juli hebben elf deelnemers onder begeleiding van Jan Roemer en Remy de Ruysscher hun eigen fijnstofmeter in elkaar gezet. Deze meter wordt thuis opgehangen en maakt dan deel uit van het burgermeetnet. In dat Burgermeetnet van Arnhem meten inwoners zelf de luchtkwaliteit en verzamelen data. De resultaten zijn te zien op www.samenmeten.nl

Voor de een was het een fluitje van een cent, de ander moest wat zwoegen om het voor elkaar te krijgen. Maar met hulp van de begeleiders is het iedereen gelukt om de meter in elkaar te zetten.

Het burgermeetnet is een vorm van citizen science waarbij burgers zelf data verzamelen. Doel is om meer inzicht te krijgen en zo mogelijk maatregelen te nemen. In het gesprek met elkaar kwam aan bod dat deelnemers zich vooral ergeren aan overlast van houtrook door kachels en barbecues. Ook overlast van auto’s en scooters staat hoog op het lijstje.

Wil je ook meedoen met het burgermeetnet? Meld je dan aan voor de interesselijst. Zodra de datum van een volgende workshop bekend is, ontvang je bericht.

Marieke Gorkink on EmailMarieke Gorkink on Linkedin
Marieke Gorkink
Marieke Gorkink
Projectleider bij Natuur en Milieu Gelderland
Marieke is het aanspreekpunt voor het thema Voedsel en Schone Lucht. Meer weten? Neem contact op via e-mail of 06 10828694.