Samen voor een mooi en duurzaam Gelderland

Skip navigation MENU

Verkiezingen Provinciale Staten 2019

Geplaatst op 21-02-2019 in Nieuws.

Op 20 maart zijn er verkiezingen voor de Provinciale Staten en de Waterschappen. De provincie is een belangrijke, zo niet dé belangrijkste overheidslaag als het gaat om het natuurbeleid en de financiering ervan. Ook in de energietransitie speelt de provincie een belangrijke rol. In samenwerking met de groene organisaties (Geldersch Landschap en Kasteelen, Natuurmonumenten, Stichting Landschapsbeheer Gelderland en IVN Gelderland) ondernemen we daarom diverse acties.

Verkiezingsdebat Groen Gelderland

Op woensdagavond 6 maart was er in Arnhem verkiezingsdebat Groen Gelderland.

Wat willen de inwoners van Gelderland?

Bureau Motivaction heeft in opdracht van de Gelderse Natuurorganisaties onderzocht hoe de inwoners van Gelderland aankijken tegen natuur, landschap, landbouw en klimaatverandering. Zie ook het bericht Gelderlander wil groene leefomgeving.

Het volledige rapport kun je hier downloaden.

Opinieartikelen

In aanloop naar de verkiezingen publiceren de groene organisaties een reeks opinieartikelen in de Gelderlander. De eerste opinieartikelen inmiddels verschenen:

Manifest Groen Gelderland

De groene organisaties hebben tevens het Manifest Groen Gelderland samengesteld. Hierin is te lezen wat er de komende jaren nodig is om het groen in Gelderland te verbeteren en te behouden. Manifest voor een Groen Gelderland

Manifest voor een Groen Gelderland

Rapport Publieksenquête 2019, Motivaction, 21 februari 2019

Marieke Gorkink on EmailMarieke Gorkink on Linkedin
Marieke Gorkink
Marieke Gorkink
Projectleider bij Natuur en Milieu Gelderland
Marieke is het aanspreekpunt voor het thema Voedsel en Schone Lucht. Meer weten? Neem contact op via e-mail of 06 10828694.