Samen voor een mooi en duurzaam Gelderland

Skip navigation MENU

Veel belangstelling voor workshop Kachel stoken zonder overlast

Geplaatst op 11-02-2021 in Nieuws.

“Ik dacht dat ik aardig veel wist, maar ik heb heel veel geleerd. Ik ga het voortaan echt anders doen”. Dit was een van de reacties van de deelnemers aan de eerste workshop Kachel stoken zonder overlast. De workshop was al snel volgeboekt met 100 deelnemers. Daarom organiseren we twee nieuwe workshops op 16 en 24 februari. Natuurlijk is het nog beter om helemaal niet te stoken, maar als je het dan toch doet, doe het dan zo goed mogelijk. Aanmelden voor de nieuwe workshops kan hier.

Allerlei tips kwamen aan de orde tijdens de workshop, die werd verzorgd door Wijbrand Pauw. Zorg er bijvoorbeeld voor dat het hout echt goed droog is. Wist je dat eikenhout minimaal drie jaar moet drogen? Leg voor het aanmaken de grotere gekloofde blokken onderop, in een laagje as. Maak als het ware een stapel met onderop gekloofde blokken en daarbovenop 10-15 aanmaakhoutjes van vurenhout. Gebruik een goed aanmaakblokje, het liefst de pijnboomkrullen.

Meer weten? Doe dan mee met de een van de workshops.

Marieke Gorkink on EmailMarieke Gorkink on Linkedin
Marieke Gorkink
Marieke Gorkink
Projectleider bij Natuur en Milieu Gelderland
Marieke is het aanspreekpunt voor het thema Voedsel en Schone Lucht. Meer weten? Neem contact op via e-mail of 06 10828694.