Samen voor een mooi en duurzaam Gelderland

Skip navigation MENU

Vacature: Jong RES Vertegenwoordiger in vijf Gelderse regio’s

Geplaatst op 29-06-2020 in Nieuws.

Ben jij tussen de 18 en 35 jaar en wil je meepraten over de energietoekomst? En wil je de stem van jongeren laten horen in een politieke context? Meld je dan aan bij Jong RES, die voor vijf Gelderse regio’s vertegenwoordigers zoekt.

Jong RES Nederland zet zich in om de stem van de toekomst mee te laten klinken in de Regionale Energiestrategieën (RES). Deze strategieën bepalen hoe de energietransitie tot en met 2030 in elke gemeente uitgevoerd gaat worden. Hoe worden onze woningen verwarmd, waar wordt energie opgewekt en hoe gaat dat gebeuren?
Op initiatief van gemeenten, provincies en waterschappen is Nederland opgedeeld in 30 energieregio’s waarin men keuzes voor maakt voor de opwekking van duurzame elektriciteit en de warmtetransitie in de gebouwde omgeving. Lees hier meer over de RES.

Stem van jongeren

Voel jij de urgentie van de energietransitie en woon je in de regio Foodvalley, CleanTech, Achterhoek, Noord-Veluwe of Rivierenland? En wil je de stem van jongeren vertegenwoordigen in een politieke context? Solliciteer dan voor Jong RES vertegenwoordiger.
Jong RES zoekt jongeren met goede communicatieve vaardigheden en die zich staande houden in verhitte discussies. Bovendien moet je probleemoplossend en verbindend denken en ben je 4 tot 6 uur per week beschikbaar voor een periode van minimaal 12 maanden.

Als Jong RES vertegenwoordiger kom je op voor de belangen van de jongeren in jouw regio. Je denkt actief mee in de totstandkoming van de RES in jouw regio en bent de schakel tussen de verschillende stakeholders en de jongerenbeweging. Om de visie over de lange en de korte termijn te waarborgen doe je dit in overleg met de coördinator Jong RES Oost en de vertegenwoordigers van de andere Jong RES Oost regio’s.

Wat mag je verwachten?

Jong RES biedt je de unieke kans om mee te beslissen over de energietransitie in jouw regio. Dat doet ze met een leuke, gepassioneerde groep jongeren en young professionals. Je krijgt kennis, vaardigheidstrainingen (o.a. gericht op politieke onderhandelingen en community building), een sterk netwerk dat jou ondersteunt in de belangenbehartiging en vertegenwoordiging van jongeren in jouw RES-regio en een community met enthousiaste gelijkgestemden. Voor vijf regio’s is er plaats voor vijf vertegenwoordigers: Foodvalley, CleanTech, Achterhoek, Noord-Veluwe of Rivierenland.

Solliciteren

Solliciteren kan tot en met 5 juli. Heb je vragen of wil je solliciteren? Stuur dan een bericht naar Anne Bolster door te mailen naar: oost@jongresnederland.nl . Je sollicitatie moet de volgende zaken bevatten: CV , motivatiebrief en de regio waarvan je vertegenwoordiger wilt worden. De sollicitatiegesprekken zullen plaatsvinden tussen 7 en 16 juli.

 Klik hier voor de hele vacaturetekst

Nando Habraken on Email
Nando Habraken
Nando Habraken
Duurzame energie en circulaire economie
Nando is onze specialist op het gebied van duurzame energie en circulaire economie. Hij zet zich in voor goede participatieve processen in de energietransitie, zoals de RES-sen. Meer weten? Neem contact op via email of bel naar 06-11622491.