Samen voor een mooi en duurzaam Gelderland

Skip navigation MENU

Vaar mee over de donkere Berkel

Geplaatst op 08-07-2019 in Nieuws.

Vaar mee over de donkere Berkel

Foto: Bennie Arendsen

Wat is er mooier dan te varen op de Berkel, in het donker bij maanlicht? Tijdens de Nacht van de Nacht op 26 oktober kun je het meemaken! Vaar mee over de Berkel, de Berkelschippers in Lochem nodigen je van harte uit!

Zompen zijn platbodemscheepjes die tussen de 17e en 20e eeuw ten oosten van de IJssel voeren. De Stichting Berkelzompen heeft maar liefst vier replica’s waarmee vandaag de dag toeristische tochtjes over de Berkel worden gemaakt.

Vaar mee over de Berkel

De Berkelschippers varen inmiddels al jaren tijdens de Nacht van de Nacht. Vorig jaar genoten 36 gasten van de donkere tocht over het riviertje. Ook TV Gelderland en Achterhoek FM kwamen een kijkje nemen. Op 26 oktober aanstaande zijn er weer meerdere tochten gepland met vertrek in Lochem. Je kunt je nu al opgeven, wees er snel bij!

Nacht van de Nacht

De Nacht van de Nacht is een jaarlijks evenement van de Natuur en Milieufederaties. Hiermee vragen ze aandacht voor het belang van duisternis voor mens en natuur. Vorig jaar deden wel driehonderd lokale organisaties die van natuur, cultuur en de sterrenhemel houden, mee met eigen activiteiten. Kijk voor alle activiteiten in Nederland op de website Nacht van de Nacht. Check de site regelmatig, want er komen dagelijks nieuwe activiteiten bij.

 Nacht van de Nacht, campagne GNMF

Marieke Gorkink on EmailMarieke Gorkink on Linkedin
Marieke Gorkink
Marieke Gorkink
Projectleider bij Natuur en Milieu Gelderland
Marieke is het aanspreekpunt voor het thema Voedsel en Schone Lucht. Meer weten? Neem contact op via e-mail of 06 10828694.