Samen voor een mooi en duurzaam Gelderland

Skip navigation MENU

Urgenda start Windkieswijzer voor sociale windmolens

Geplaatst op 11-01-2019 in Nieuws.

Eigenlijk zou het normaal moeten zijn, dat je als omwonende meeprofiteert van een windmolen. Sociale windmolens kunnen de energietransitie enorm versnellen. Toch zijn er provincies, en politieke partijen die de (sociale) windmolen op land tegenhouden.

Urgenda laat met een campagne zien wat de partijstandpunten zijn: de Windkieswijzer. In februari verschijnt op onzemolen.nl een overzicht van de standpunten per provinciale partij. Welke partij gunt iedereen een beetje profijt van een molen, en welke niet.

Op de website staan nu al verschillende voorbeelden van projecten met sociale molens, waaronder het Windpark Nijmegen-Betuwe.

Wil je weten wanneer de windkieswijzer online staat? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief van Urgenda. Zo krijgt je automatisch een seintje.

Onzemolen.nl

Alex de Meijer on EmailAlex de Meijer on Linkedin
Alex de Meijer
Alex de Meijer
Participatie, energie en water
Alex is onze specialist op het gebied van duurzame energie en water. Hij zet zich in voor wind- en zonneprojecten met een zo groot mogelijke inbreng van de lokale gemeenschap. Meer weten? a.de.meijer@natuurenmilieugelderland.nl, 06 4882 0433.