Samen voor een mooi en duurzaam Gelderland

Skip navigation MENU

Uiterwaarden Oosterbeek vrij van paramotors

Geplaatst op 18-07-2016 in Nieuws.

Waarnemend burgemeester Bloemers van de gemeente Renkum weigert alsnog toestemming voor het landen en opstijgen van paramotors in de uiterwaarden van Oosterbeek en Doorwerth. Tegen zijn eerdere toestemming hadden bewoners en natuurorganisaties bezwaar gemaakt.
De burgemeester is afgelopen vrijdag tot de conclusie gekomen dat hij geen bevoegd gezag is en heeft de aanvraag doorgestuurd naar de provincie Gelderland. De bezwaar­makers, waaronder Vijf Dorpen in ’t Groen en de Gelderse Natuur en Milieufederatie, wezen onder meer op het gevaar dat de paramotors de beschermde natuur in de uiterwaarden en aangrenzende Veluwe zullen verstoren.
Diverse bewoners in de gemeente stellen dat paramotors voor geluidsoverlast zorgen. Verder bestaat de vrees dat recreatie van mensen die van de uiterwaarden willen genieten, negatief zal worden beïnvloed.

Provincie

De provincie zal zich nu moeten buigen over de vraag of de aanvrager J. Bechthold al of niet in aanmerking komt voor een zogeheten TUG-ontheffing. Bij de beoordeling van de aanvraag zal de provincie onder meer ook kijken naar de ligging van de beoogde opstijgings- en landingslocaties ten opzichte van beschermde natuur- en stiltegebieden in de omgeving.

Bernhard Oosting on Email
Bernhard Oosting
Bernhard Oosting
Ruimtelijke ordening, natuur en landschap
Meer weten? Neem contact op met Bernhard: b.oosting@natuurenmilieugelderland.nl, 06 2932 7274