Samen voor een mooi en duurzaam Gelderland

Skip navigation MENU

Transitievisies Warmte: Aanbevelingen voor gemeenten

Geplaatst op 06-08-2019 in Nieuws.

Transitievisies Warmte, aanbevelingen

Rapport Aanbevelingen voor Transitievisies Warmte

Gemeenten moeten in 2021 een zogenaamde Transitievisie Warmte hebben geschreven. Daarin staat aangegeven hoe wijken van het aardgas af gaan. De Natuur en Milieufederaties hebben samen met Natuur & Milieu de visies van vier pionierende gemeenten geanalyseerd. De sterke punten daaruit zijn nu gebundeld in ‘Aanbevelingen voor Transitievisies Warmte’.

De transitievisies van Almere, Leiden, Nijmegen en Utrecht kennen elk verschillende sterke punten die als voorbeeld kunnen dienen. In het rapport geven wij aanbevelingen voor het schrijven van een goede Transitievisie Warmte. Ook geven we aan welke informatie een visie in ieder geval moet bevatten. Gemeenten die nog aan de slag moeten gaan met hun transitievisie kunnen het rapport gebruiken om tot een eigen visie te komen die duurzaam en realistisch is.

De Natuur en Milieufederaties en Natuur & Milieu hopen dat nieuwe Transitievisies Warmte ambitieus en van hoge kwaliteit zullen zijn. Want we hebben tot 2050 om van het gas af te gaan. Om de transitie te laten slagen moeten we beginnen met de eerste wijken. Tot een nadere uitwisseling van ideeën zijn wij natuurlijk graag bereid.

Rapport Aanbevelingen voor Transitievisies Warmte, mei 2019

Petra Souwerbren on Email
Petra Souwerbren
Petra Souwerbren
Directeur
Petra is directeur bij Natuur en Milieu Gelderland. Je kunt met haar contact opnemen via p.souwerbren@natuurenmilieugelderland.nl of 06 2305 5791.