Samen voor een mooi en duurzaam Gelderland

Skip navigation MENU

Training tot energieboswachter

Geplaatst op 07-12-2021 in Nieuws.

In het voorjaar van 2022 organiseert Natuur en Milieu Gelderland een training tot ‘Energieboswachter’: burgerexpert in natuurinclusieve energietransitie. De training is primair bedoeld voor leden van lokale natuur- en milieuorganisaties en energiecoöperaties.

De training bestaat uit 4 avonden. Op de eerste avond doe je actuele en relevante kennis op over de energietransitie, op de tweede avond krijg je handvatten voor het verbeteren van gemeentelijke beleidskaders en op de derde voor het beoordelen van natuur- en landschapsaspecten bij wind- en zonneparken. Op de vierde avond werk je samen met enkele andere deelnemers een casusopdracht uit.

In vier maanden tijd word je zo opgeleid tot burgerexpert – met een officieel certificaat ‘Energieboswachter’ – en wordt je onderdeel van een gezellige, leerzame expertpool. Kortom, je weet na deze training beter hoe je natuurpositieve energieprojecten in Gelderland kunt helpen realiseren.

De precieze data voor de training worden nog vastgesteld. Interesse? Meld het met het formulier hieronder, je krijgt dan begin 2022 meer informatie.

Florien Kuijper
Florien Kuijper