Samen voor een mooi en duurzaam Gelderland

Skip navigation MENU

Training ‘energieboswachter’ start in april

Geplaatst op 07-02-2022 in Nieuws.

Tijdens deze training van zeven avonden, verspreid over twee maanden, word je opgeleid tot burgerexpert voor natuurinclusieve zon- en windparken. Onder leiding van deskundige (gast)sprekers krijg je de tools en informatie die nodig zijn om zon- en windprojecten te beoordelen op de effecten voor natuur en biodiversiteit. Zo draag je zelf bij aan een natuurinclusieve energietransitie.

Deze training is onmisbaar voor energiecoöperaties en iedereen die actief is in een lokale natuur- en milieuorganisatie in Gelderland. Voorkennis over de energietransitie of ecologie is niet vereist, wel een leergierige en open houding.

De training begint op 13 april, de laatste bijeenkomst is op 22 juni. Meer weten? Op 22 maart is er een informatiebijeenkomst.

RESULTAAT: WAT LEVERT DE TRAINING OP?

  • Veel kennis over ecologische meerwaarde bij zon- en windprojecten.
  • Handvatten om locaties te beoordelen en bestemmingsplannen te interpreteren.
  • Praktijkervaring (oefen met een zelfgekozen zon- of windproject).
  • Interessant en leuk netwerk, je wordt onderdeel van een BMF-expertpool en houdt contact met andere Energieboswachters.
  • Je zet je in voor een actueel en maatschappelijk relevant vraagstuk.

Kortom, jij weet na deze training beter hoe je natuurpositieve energieprojecten in Gelderland kunt vormgeven!

Het programma, overige informatie over bijvoorbeeld kosten en benodigde tijd en een inschrijfformulier voor de training vind je hier.

Nando Habraken on Email
Nando Habraken
Nando Habraken
Duurzame energie en circulaire economie
Nando is onze specialist op het gebied van duurzame energie en circulaire economie. Hij zet zich in voor goede participatieve processen in de energietransitie, zoals de RES-sen. Meer weten? Neem contact op via email of bel naar 06-11622491.