Samen voor een mooi en duurzaam Gelderland

Skip navigation MENU

Trage Tocht van ’t Harde naar Elburg

Geplaatst op 05-03-2020 in Nieuws.

De Trage Tocht van Nieuwe Veluwe in oktober was zo geslaagd, dat er een vervolg aan deze activiteit wordt gegeven. Dit keer kun je met routemaker Rob Wolfs de noordrand van de Veluwe opzoeken. Af en toe leest hij passages uit boeken voor. Zo omschreef Potgieter de Veluwe als ‘viltenhoed met de gouden rand’.

De route gaat van ’t Harde naar Elburg en passeert de landgoederen Zwaluwenburg en Schouwenburg. Het huis Zwaluwenburg is een van de best bewaarde en fraaiste 18e-eeuwse landhuizen van Gelderland. Rond Elburg wandel je over onverharde kerkenpaden. Het handels- en vestingstadje Elburg heeft een bijzonder rechtlijnig stratenplan, dat modern aandoet maar al rond 1400 is ontworpen.

Wil je meewandelen, meld je dan uiterlijk 17 maart aan bij de redactie van Nieuwe Veluwe.

De route gaat voor tachtig procent over onverharde paden. Neem eten en drinken mee voor onderweg. In Elburg kun je koffie drinken.

Wanneer: Vrijdag 20 maart, start om 10.15 uur
Waar: Van NS station ’t Harde
Deelname: Gratis, aantal deelnemers is beperkt
Aanmelden: Uiterlijk 17 maart via redactie@nieuweveluwe.nl of 0318-425880.

Els Sytsma
Els Sytsma
Els houdt jullie via de website en social media op de hoogte van nieuws en achtergronden rondom natuur en milieu in Gelderland. Ook houdt ze de agenda van de Provinciale Staten in de gaten, om waar nodig belangrijke input te leveren voor duurzame besluitvorming.